hedelmäinen lammastagine
Hedelmäisessä lammastaginessa on makua ja meininkiä. Kuivatut aprikoosit ja luumut sekä sitruuna tuovat ruokaan oman herkullisen lisän.
Mitä tänään ruoaksi?

Hitaasti hyvä tulee: Hedelmäinen lammastagine

Sunnuntaina kokoonnutaan lihapadan ääreen. Hedelmäisestä lammastaginesta tulee hitaasti hauduttamalla vastustamattoman herkullista.
Teksti: Hanna Kuusisalo
hedelmäinen lammastagine

Tagineksi kutsutaan paitsi pohjoisafrikkalaista suippokantista savipataa, myös siinä valmistettavaa mausteista ruokaa. Vaikka taginepata ei kuuluisikaan keittiösi vakiovarusteisiin, tätä reseptiä ei kannata ohittaa. Tagine hautuu meheväksi myös perinteisessä padassa.

Älä säikähdä pitkää ainesosaluetteloa tai ruoan valmistukseen kuluvaa aikaa. Kuivattujen hedelmien ja huumaavan herkullisten mausteiden mehevöittämä lammastagine on yllättävän helppo viikonloppuruoka ja täydellinen vierastarjottava vaikka isommallekin porukalle.

Hedelmäinen lammastagine on vastustamattoman herkullista, joten pidä varasi, tätä pyydetään ruoaksi myös ensi viikolla.

Marokkolaiset maut hurmaavat:

marokkolainen kanatagine

Marokkolainen kanatagine

marokkolainen appelsiinilohi

Marokkolainen appelsiinilohi

Jauheliha_linssipata

Marokkolainen jauheliha-linssipata

Kotiliesi.fi: Marokkolainen kasvistagine

X