Reseptit

Hedelmäinen lammastagine

Kuivattujen hedelmien ja huumaavan herkullisten mausteiden mehevöittämä lammastagine on täydellinen vierastarjottava isommallekin porukalle.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg luista lampaanlihaa
  • 3 sipulia
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • öljyä
  • voita
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 0.5 tl cayennenpippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 kanelitanko
  • 1 ps (200 g) kuivattuja aprikooseja
  • 1 ps (250 g) kuivattuja luumuja
  • 5 dl lihalientä
  • 1 dl tomaattipyreetä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 (luomu) sitruuna

Valmistusohje

1. Leikkaa liha pieniksi paloiksi. Kuori ja paloittele sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat.

2. Kuumenna tilkka öljyä ja nokare voita padassa. Lisää lihapalat ja paista ne joka puolelta kauniin ruskeiksi. Siirrä lihapalat syrjään. lisää sipulit sekä valkosipulit ja paista ne kauniin värisiksi.

3. Nosta lihapalat takaisin pataan. Lisää porkkanat. Lisää kaikki mausteet, aprikoosit sekä luumut ja kaada lihaliemi sekä tomaattipyree pataan. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 1 ½ tuntia.

4. Leikkaa hyvin pesty (luomu)sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja lisää viipaleet pataan. Jatka hauduttamista noin puoli tuntia.

X