Vinkit

Hummus ja falafelit einestiskiltä? Ruoka.fi testasi Sevanin tuotteita

Hummus ja falafelit valmistuvat kotikokiltakin, mutta saatavilla on myös valmiita tuotteita. Testasimme Ruotsissa valmistettavia Sevan-hummuksia ja -falafeleja. Oliko niistä omatekoisten herkkujen haastajiksi?

Teksti:
emmitoivonen
Kuvat:
Emmi Toivonen

Hummus ja falafelit valmistuvat kotikokiltakin, mutta saatavilla on myös valmiita tuotteita. Testasimme Ruotsissa valmistettavia Sevan-hummuksia ja -falafeleja. Oliko niistä omatekoisten herkkujen haastajiksi?

Testasimme kolmea eri hummusta: tuoreella valkosipulilla maustettua, aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua sekä perinteistä. Lisäksi testasimme tsatsikia ja falafeleja.

Hummusta, tsatsikia, falafaleja

Hummusta lautasella ja rullassa

Hummusta ja tsatsikia maistettiin ensin leivän kanssa ja sen jälkeen yhdessä falafelien ja kasvisten kanssa kokojyväwrapin sisässä. Myös falafeleja maistettiin ensin sellaisenaan.

Falafelien lämmittäminen on makuasia, ne voi lämmittää mikrossa, paistinpannulla tai uunissa. Päädyimme paistamaan ne pannulla runsaassa öljyssä, jotta niihin saataisiin mahdollisimman rapea pinta.

Falafeleja, hummusta ja kasviksia lautasella

Maustettu vai perinteinen hummus?

Hummuksista suosikeiksi nousivat valkosipuli ja aurinkokuivattu tomaatti. Perinteinen hummuskin oli kelvollista, mutta maustettujen versioiden rinnalla se jäi hieman pliisuksi.

Hummusten rakenne oli samettinen ja riittävän löysä dippailuun.

Tsatsiki maistui vahvasti mintulta, eikä muut maut juuri nousseet esiin. Ihan raikas jogurttikastike, mutta itse tehtyä tämä ei mitenkään haasta. Sääli myöskin, ettei tätä ole saatavilla laktoosittomana.

Falafelrulla

Falafelit yllättivät

Falafelien suhteen odotukset eivät olleet kovin korkealla, sillä useimmiten einesosaston pallerot eivät ole kovin hääppöisiä. Sevanin falafelit osoittautuivat iloiseksi yllätykseksi.

Rakenne oli sopivan rakeinen, eikä ikävän tahnamainen. Ainakin öljyssä paistamalla pinnasta tuli varsin rapea, mutta mikrossa lämmitettynä lopputulos olisi huomattavasti pehmeämpi.

Falafelien maku oli suhteellisen mieto, mutta hyvä. Jos ulkonäkö ei olisi paljastanut falafelin olevan peräisin paketista, olisi sen voinut kuvitella olevan kotitekoinen.

Kannattaako näitä ostaa?

Hummus syntyy niin nopeasti kotikeittiössä, että einesversiota tuskin tulee pahemmin ostettua. Vaikka maku oli ihan hyvä, on omatekoinen vielä parempaa. Jos hummuksen himo kuitenkin iskee matkalla mökille, ei Sevanin hummus ole hullumpi valinta.

Falafelit olivat sen verran maukkaita, että niitä voisi hyvin kuvitella ostavansa. Ne olivat hyviä sellaisenaan ja sujahtivat kivasti myös rullaan ja salaattiin.

Lisää Lähi-idän keittiön makuja:

863945-taboulehsalaatti.jpg

Baba ganoush eli munakoisotahna Hummus Tabbouleh Falafelit ja harissamajoneesi Kotiliesi.f: Fatoush eli arabialainen pita-granaattiomenasalaatti

X