Omena-puolukkapiirakka
Valmiista murotaikinasta ja maustetusta rahkasta pyöräytät vaivatta syksyisen piirakan, jossa sulostuttavat omenat ja puolukat.
Ainekset
Omena-puolukkapiirakka
- 1 annos murotaikinaa
- 4 kirpeää omenaa
- 2–3 dl puolukoita
- 2 prk (400 g) maustettua vanilja- tai omena-kanelirahkaa
- 1 prk kermaviiliä
- 1/2 dl sokeria
- 3 munaa
- 2 rkl perunajauhoja
- 1/2 dl sitruunamehua
- 2–3 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Omena-puolukkapiirakka valmistuu helposti näin:
1. Valmista murotaikina ja painele se 20–30 cm:n kokoisen suorakaiteen muotoisen, voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Voit jättää vähän taikinaa täytteen päälle ripoteltavaksi.
2. Kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Höyrytä paloja hetki sokerilla maustetussa vesitilkassa. Ripottele puolukat ja omenapalat piirakkapohjan päälle.
3. Sekoita muut täyteainekset keskenään ja kaada vuokaan. Jos taikinaa jäi yli, murustele se täyteen päälle. Kypsennä piirasta 175-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Peitä omena-puolukkapiirakka leivinpaperilla kypsennyksen loppupuolella, jottei se tummu liikaa.
Vinkki: Oliko omenoiden satokausi runsas? Ei hätää, omenoista syntyy monenlaisia herkkuja, joihin voit sadon hukata.
Katso myös Kotiliesi.fi: Jogurtti-puolukkapiirakka on syyskauden herkku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous