Mitä tänään ruoaksi?

Hurmaava omena-puolukkapiirakka on laiskan leipurin unelma

Jos viikonloppuna herkkuhammasta kolottaa, mutta suurempiin leipomisoperaatioihin ei malttaisi ryhtyä, omena-puolukkapiirakka on laiskan leipurin ja herkkusuun unelma.
17.9.2016 Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Taina Salovaara Kuvat: Otavamedia

omena-puolukkapiirakka

Varsin kelvokas taikina syntyy valmiista pakastemurotaikinasta, jonka viitseliäämpi jauhopeukalo pyöräyttää myös itse. Suussa sulavaa täytettäkään tehdessä ei suurempiin nokkeluuksiin tarvitse taipua. Se syntyy näppärästi purkillisesta kermaviiliä ja valmiiksi maustetuista rahkoista, jotka pehmentävät mukavasti kirpsakoiden puolukoiden ja omenoiden makua.

Vajaa tunti uunin lämmössä viimeistelee mehevän omena-puolukkapiirakan syksyisen kahvipöydän raikkaimmaksi tarjottavaksi.

Omenat ja puolukat ovat parhaimmillaan yhdessä:

omena-puolukka-tuorejuustopiirakka

Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka

Omena-puolukkapiirakka

Puolukoilla säväytetty omenapiirakka

Puolukka_mantelipannari

Puolukka-mantelipannari

Kotiliesi.fi: Puolukka-masariinitorttu

Lue myös

Suosittelemme