Vinkit

Hurmaavat suolaiset piirakat – mehevä piirakka on illanistujaisten luottoherkku

Ihanat suolaiset piirakat taittavat iltanälän. Kurkkaa herkulliset ja simppelit reseptit niin kasvis- kuin lihapiirakoihin.

Teksti:
Saara Kärki

Feta-pinaattipiirakka on kauniin keväisen värinen.

Ihanat suolaiset piirakat taittavat iltanälän. Kurkkaa herkulliset ja simppelit reseptit niin kasvis- kuin lihapiirakoihin.

Suolainen piirakka on oivallinen ja maukas ruoka niin lounaaksi kuin iltapalaksi. Jos haluat säästää aikaa, voit ostaa piirakkapohjan valmiina. Kauppojen pakastealtaista saa monenlaisia piirakkataikinoita. Perinteisen voitaikinan lisäksi tarjolla on muun muassa ruistaikinaa tai vaikka gluteenitonta taikinaa.

Piirakan seurana maistuu raikas salaatti tai yksinkertaisimmillaan porkkana- ja kurkkuviipaleet. Piirakka on myös helppo keino lisätä kasvisruuan määrää arjessa, kasvispiirakat kun ovat erittäin maistuvia.

Teksasilainen tacopiirakka

Tässä teksasilaisessa jauhelihapiirakassa maistuvat jauhelihan lisäksi pavut ja taco-mausteet. Se sopii mainiosti vaikka perjantai-illan iltapalaksi ja viikonlopun aloittamiseen.

Resepti: jauhelihapiirakka

Herkullinen teksasilainen lihapiirakka on tuhti iltapala.

Fetaa ja pinaattia ruispohjalla

Feta ja pinaatti sopivat erinomaisesti yhteen. Hurmaavassa pikkusuolaisessa maistuvat fetan ja pinaatin lisäksi tuorejuusto. Jos tuoretta pinaattia ei ole saatavilla, voit käyttää pakastepinaattia, muista vaan puristaa siitä turhat nesteet pois.

Resepti: feta-pinaattipiirakka

Feta-pinaattipiirakka on kauniin keväisen värinen.

Suolainen piirakka on myös gluteeniton

Herkullinen lehtikaali-juustopiirakka sopii niin keliaakikoille kuin muillekin vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville. Gluteenittoman jauhoseoksen voi halutessaan korvata tavallisilla vehnäjauhoilla.

Resepti: lehtikaali-juustopiirakka

Lehtikaali-vuohenjuustopiirakka
Suolaisen piirakan täytteinä maistuvat lehtikaali ja juusto.

Lue myös:

Hapankorppu-parsapiirakka

Maukas tomaattipiirakka

Uppopaistetut brasilialaiset lihapiirakat

X