Mitä tänään ruoaksi?

Ilmat viilenevät, mausteinen bobtie lämmittää

Syksyn koleat ilmat houkuttelevat mausteisten ja tuhtien uuniruokien pariin.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Resepti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Mirva Kakko

Syksyn koleat ilmat houkuttelevat mausteisten ja tuhtien uuniruokien pariin.

Bobotie

Bobotie on etelä-afrikkalainen, perinteisesti lampaan jauhelihasta valmistettava mausteinen uuniruoka. Makeat rusinat, omena ja banaani tuovat makeutta ja vastapainoa currylla, kurkumalla ja tuoreilla yrteillä höystettyyn jauheliharuokaan. Muna-maitoseoksella mehevöitetty jauhelihapata kruunataan mantelilastuilla ja haudutetaan uunissa meheväksi.

Lämmittävä ja mausteinen bobotie sopii täydellisesti sykysiselle viikonloppuaterialle keitetyn riisin ja raikkaan salaatin kanssa tarjottavaksi.

Lisää jauheliharuokia uuniin:

paimenen piiras eli shepherd's pie

Paimenen piiras (Shepherd’s pie)

moussaka

Musaka

lammaslasagne

Lammaslasagne

Kotiliesi.fi: Jauheliha-papu-perunasosevuoka

X