Mitä tänään ruoaksi?

Ilmat viilenevät, mausteinen bobtie lämmittää

Syksyn koleat ilmat houkuttelevat mausteisten ja tuhtien uuniruokien pariin.
22.10.2016 Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Tiina Rantanen Kuvat: Mirva Kakko

Bobotie

Bobotie on etelä-afrikkalainen, perinteisesti lampaan jauhelihasta valmistettava mausteinen uuniruoka. Makeat rusinat, omena ja banaani tuovat makeutta ja vastapainoa currylla, kurkumalla ja tuoreilla yrteillä höystettyyn jauheliharuokaan. Muna-maitoseoksella mehevöitetty jauhelihapata kruunataan mantelilastuilla ja haudutetaan uunissa meheväksi.

Lämmittävä ja mausteinen bobotie sopii täydellisesti sykysiselle viikonloppuaterialle keitetyn riisin ja raikkaan salaatin kanssa tarjottavaksi.

Lisää jauheliharuokia uuniin:

paimenen piiras eli shepherd's pie

Paimenen piiras (Shepherd’s pie)

moussaka

Musaka

lammaslasagne

Lammaslasagne

Kotiliesi.fi: Jauheliha-papu-perunasosevuoka

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi