Inkivääri-limebrûlée
Inkivääri-limebrûlée on tuunattu versio ranskalaisen keittiön jälkiruokaklassikosta. Raikkaan lisävivahteen tuovat inkivääri ja limetti.
Ainekset
Inkivääri-limebrûlée
- 1 prk (250 g) mascarponea
- 2 dl maitoa
- 4 keltuaista
- 1 dl sokeria
- pala inkivääriä
- yhden limetin raastettu kuori
pinnalle:
- ruokokidesokeria
Valmistusohje
Inkivääri-limebrûlée valmistuu hyvin samaan tapaan kuin klassikkoversiokin:
- Mittaa mascarponejuusto ja maito kattilaan. Kuumenna kermaseos kiehumispisteeseen. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kulhossa. Mausta hyvin hienoksi raastetulla inkiväärillä ja limetinkuorella. Kaada joukkoon kuuma kermaseos ja sekoita kevyesti, älä enää vaahdota.
- Jaa seos tasaisesti mataliin annoskulhoihin. Nosta kulhot reunalliselle uunipellille. Kaada pellille varoen kiehuvaa vettä niin, että vesi yltää vuokien ulkopinnalta puoleenväliin saakka.
- Kypsennä paahtovanukkaat vesihauteessa 150-asteisessa uunin alatasossa noin 45 minuuttia. Nosta annosvuoat jäähtymään. Nosta tekeytymään jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi tai yön yli.
- Ripottele pinnalle sokeria ja paahda joko kaasupolttimella tai uunin grillivastusten alla muutama minuutti niin, että sokeri sulaa ja paahtuu kauniin ruskeaksi.
- Tarjoa inkivääri-limebrûlée heti.
Vinkki: Kokeile myös klassista Crème brûléen ohjetta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin helposti syntyy passiobrûlée.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous