inkivääri-limebrulee
Mitä tänään ruoaksi?

Inkivääri-limebrûlée on raikas aterian päätös

Mikä mahtaisi olla parempi tapa lopettaa herkullien sunnuntaiateria kuin kermaisen täyteläinen klassikkojälkiruoka creme brulee?
Teksti: Hanna Kuusisalo
inkivääri-limebrulee

Tämä suussa sulava creme brulee saa raikkaan säväyksen limestä ja inkivääristä sekä täyteläisyyttä mascarponejuustosta.

Täydellisen paahtovanukkaan lumo piilee rapeassa kuoressa ja sen sisältä löytyvässä pehmeässä sisuksessa. Paahdettu sokerikuorrute syntyy näppärimmin rautakaupoissa tai keittiövälineliikkeissä myytävällä kaasupolttimella, mutta onnistuu mainiosti myös uunissa grillivastukesn alla.

Tähteelle jääneitä kananmunanvalkuaisiakaan ei kannata heittää hukkaan, sillä voit tehdä niistä esimerkiksi marenkeja, jotka maistuvat herkulta tuoreiden mansikoiden ja vaniljajäätelön kera.

Myös nämä creme bruleet päättävät aterian herkullisesti:

mokka creme brulee

Mokka creme brulee

Sitruunainen_crème_brûlée_piirakka

Sitruunainen creme brulee -piirakka

creme brulee maa-artisokasta

Creme brulee maa-artisokasta

Kotiliesi.fi: Creme brulee

X