itämainen sobanuudelisalaatti
Mitä tänään ruoaksi?

Itämainen sobanuudelisalaatti on raikas sekoitus aasialaisia makuja

Tämä nuudelisalaatti on täysi napakymppi. Se on raikas ja kevyt, nopea ja vaivaton valmistaa, mutta silti ruokaisa sekä täynnä herkullisia makuja. Voiko arkiruoalta enempää toivoa?
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: KIRA ÅKERSTRÖM-KEKKONEN Kuvat: KIRA ÅKERSTRÖM-KEKKONEN
itämainen sobanuudelisalaatti

Raikas aasialaisvivahteinen, misotahnalla, sriracha-chilikastikkeella ja limetinmehulla terävöitetty kastike maustaa lehtikaalilla, korianterilla ja kurkulla höystetyn itämaisen sobanuudelisalaatin. Tattarista valmistetut sobanuudelit tuovat ruokaan jännittävän makuvivahteen, mutta ne voi halutessaan korvata myös täysjyväriisinuudeleilla.

Salaatti maistuu mainiolta katkarapujen kera, mutta myös paistettu tofu tai kana toimivat mainiona lisänä. Seesaminsiemenet tai paahdetut cashew-pähkinät kruunaavat maukkaan annoksen.

Lisää maittavia nuudeliruokia:

pirteä nuudelisalaatti

Pirteä nuudelisalaatti

paistetut nuudelit katkarapujen kera

Paistetut nuudelit katkarapujen kera

thainuudeleita ja possupihvejä

Thainuudeleita ja possupihvejä

Kotiliesi.fi: Kasvis-nuudelisalaatti

X