Mitä tänään ruoaksi?

Jauheliha-perunasoselaatikko höystetään parmesaanilla ja pekonilla

Tuliko perunamuusia tehtyä koko viikon tarpeeseen ja puolet siitä on edelleen syömättä? Edellispäivän perunamuusi sekä arkinen jauheliha saavat uuden elämän mehevässä jauheliha-perunasoselaatikossa.
31.8.2016 Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

jauheliha-perunasoselaatikko

Parmesaanijuusto ja pekoni nostavat edellispäivän perunamuusin ja jauhelihakastikkeen rippeet uuteen loistoon ja muuttavat ennakkoluuloisimmankin kotikokin asenteen arkiselta kalskahtavaa jauheliha-perunasoselaatikkoa kohtaan.

Mikäli jauhelihaa ei aiemmalta aterailta ole tähteelle jäänyt, voi paketillisen paistaa pekonin kanssa pannulla ja täydentää sen purkillisella laadukasta tomaattimurskaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Tuore rosmariini ja puoli tuntia uunin lämmössä viimeistelevät ruoan koko perheen suosikkiherkuksi.

Lisää uuniruokia perunasta ja jauhelihasta:

peruna-jauhelihamoussaka

Peruna-jauhelihamoussaka

paimenen piiras eli shepherd's pie

Paimenen piiras (Shepherd’s pie)

lammaspaimenen pasitos

Lammaspaimenen parempi paistos

Kotiliesi.fi: Jauheliha-papu-perunasosevuoka

Lue myös

Suosittelemme