Mitä tänään ruoaksi?

Jauheliharagulla kelpaa herkutella myös viikonloppuna

Jauheliha on arkiruoan pelastaja ja siitä valmistettu kastike pettämätön koko perheen suosikkiruoka.
18.9.2016 Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Taina Salovaara Kuvat: Otavamedia

jauheliharagu

Arkena mutkat oijotaan usein suoriksi ja ruoka kannetaan pöytään alta puolen tunnin. Viikonloppuna onkin sitten aikaa hioa jauhelihasta viiden tähden herkkua ja todeta, että myös arkisista aineksista syntyy ruokaa, jota kelpaa tarjota vaikka viikonloppuvieraille.

Jauheliharagun salaisuus on kauden muhevat juurekset, loraus punaviiniä ja pitkä haudutusaika, joka tuo makuihin lisää syvyyttä ja nostaa arkisen kastikkeen uusiin ulottuvuuksiin. Jauheliharagu tarjotaan tietysti keitetyn pastan kera ja viimeistellään tuoreilla yrteillä sekä reilulla kourallisella raastettua parmesaanijuustoa.

Jauheliha ja juurekset hurmaavat kastikkeissa:

Juuresbolognese

Juuresbolognese ja spagettia

jauheliha-punajuurikastike

Jauheliha-punajuurikastike

maranellon pastakastike

Maranellon pastakastike

Kotiliesi.fi: Kiireettömän bolognese

Lue myös

Suosittelemme