jouluinen viikunakakku
Mitä tänään ruoaksi?

Jouluinen viikunakakku itselle tai lahjaksi

Viikunakakku kuuluu jouluun siinä missä glögi ja piparitkin.
Teksti: Hanna Kuusialo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala
jouluinen viikunakakku

Glögissä mehustuneita viikunoita, ripaus kanelia, muskottia ja neilikkaa sekä rouskuvia hasselpähkinöitä. Tässä jouluisessa viikunakakussa yhdistyvät nuo kaikki suloisimmat joulun maut mitä maukkaimmalla tavalla. Kakun leipominen käy melkein liiankin helposti, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenän, taikina kumotan kakkuvuokaan ja paistetaan sitten kypsäksi.

Helppoutensa, nopeutensa ja ennen kaikkea makunsa vuoksi kakku sopii paitsi omaan herkutteluun, myös mainiosti lahjaksi tai vaikka joulumyyjäisiin sellofaaniin kääräistynä ja kauniilla narulla koristeltuna.

Mikä parasta, tämän kakun kanssa ei joulukiire pääse yllättämään, sillä sen voi huoletta leipoa hyvissä ajoin ennen joulua, kääräistä folioon ja säilyttää jääkaapissa. Maut vain paranevat ja kakku mehevöityy entisestään, kun se saa tekeytyä rauhassa. Herkullinen sokerikuorrute sitä vastoin kannattaa tehdä vasta hieman ennen tarjoilua.

Myös näissä kakuissa maistuu joulu: 

Terästetty taateli-omenakakku

Terästetty taateli-omenakakku

Englantilaiset hedelmäkakut

Englantilaiset hedelmäkakut

luumuinen maustekakku

Luumuinen maustekakku

Kotiliesi.fi: Karpalo-valkosuklaakakku

X