Vinkit

Juustofondue – sulaa hurmiota

Sulamispisteeseen kuumennettu juusto on niin hyvää, että ihan vain sen takia kannattaa kaivaa kaapista esiin pannut ja lastat. Fondue voi olla myös kastike ja raclette jälkiruoka.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinoen, Niclas Mäkelä/Otavamedia

Sulamispisteeseen kuumennettu juusto on niin hyvää, että ihan vain sen takia kannattaa kaivaa kaapista esiin pannut ja lastat. Fondue voi olla myös kastike ja raclette jälkiruoka.

Raclette-pannun äärellä ilta sujuu leppoisasti. Juuston seuraksi jokainen voi valita mieleisiään lisukkeita.

Raclette-juustoa, kinkkua ja cocktailkurkkuja

 

Raclettea voi muunnella jopa makeaksi herkuksi. Racletteen sopivia juustoja ovat muun muassa mozzarella, feta, leipäjuusto tai sinihomejuusto.

727238-raclette2.jpg

Fonduen kanssa maistuvat niin hedelmät, kinkku kuin leipäkuutiotkin.

727232-vuohenjuustofondue.jpg

Fonduen voi tarjota myös kastikkeen tavoin pienistä esilämmitetyistä kulhoista. Kastikkeet voi maustaa vasta pöydässä. Vuohenjuustofondue sopii hyvin punajuurisalaatin kanssa.

Juustofonduen seuralaiset:
◆ Maalaisleipäkuutiot tai paahdetut crostinit
◆ Isot kaprikset tai marinoidut oliivit
◆ Herkkusienet
◆ Ohuet savukinkkurullat
◆ Kasvispalat, esim. parsa- tai kukkakaali, retiisit, sellerinvarret
◆ Päärynä- ja omenaviipaleet

987372-Brie_ja_kaneliomenat,590.jpg

Katso myös:
Lämmin brie kaneliomenoiden kanssa, Ruoka.fi
Fonduen ääressä ruoka valmistuu seurustellen, Ruoka.fi
Fonde-ilta ystävien kesken, Kotiliesi.fi

X