Reseptit

Juustokakku lasissa

Juustokakku lasissa valmistuu käden käänteessä. Vastustamaton maku syntyy yksinkertaisista aineksista. 

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Lasiin koottuun juustokakkuun käyvät kaikenlaiset marjat ja hedelmät.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 8 kpl grahamkeksejä
  • 1 tl aniksensiemeniä

Täyte:

  • 200 g Philadelphia-tuorejuustoa
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Lisäksi

  • 200 g vadelmia

Valmistusohje

1. Valmista ensin pohja. Murustele keksit käsin kulhoon. Murskaa aniksensiemeniä morttelissa ja sekoita ne keksimurun joukkoon.

2. Notkista täytettä varten tuorejuusto kulhossa sitruunamehulla ja sekoita joukkoon sitruunankuori ja tomusokeri. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma.

3. Kokoa annokset. Jaa keksimuru lasien pohjalle ja lusikoi päälle täytettä. Viimeistele tuoreilla vadelmilla.

4. Tarjoile heti.

X