Vihannesopas

Kaalimaan kasvatit

Teksti: Anna.fi

Kaaliperhe on runsaslukuinen. Vanhojen tuttujen valko- ja kukkakaalin rinnalle on ilmestynyt maukkaita ja näyttäviä erikoiskaaleja, joten kannattaa tutustua vieraampiinkin kaalimaan kasvatteihin.

Kaalit

Kaalien kanssa samaan pataan sopivat erinomaisesti porsaan- ja lampaanliha, makkara ja jauheliha. Eri mausteilla saa kaaliruokien makuun uusia vivahteita. Kaalit pitävät erityisesti hunajasta, pippureista, valkosipulista, kuminasta, aniksesta ja fenkolista. Kaalit säilyvät parhaiten viileässä, 2 – 4 asteessa. Muovikelmuun käärittynä ne säilyttävät mehukkuutensa. 

Tutustu myös näihin:

Parsakaali
Kukkakaali
Kurttukaali
Kyssäkaali
Lehtikaali
Parsakaali
Ruusukaali
Punakaali
Valkokaali

Kokeile näitä kaali-reseptejä:

Lammaskaali Bretagnen tapaan

Kaalia ja pähkinöitä

Kaalisalaatti

Kaalipiirakat

Kaalilaatikko

Sienillä ja vuohenjuustolla täytetyt kaalikääryleet

Lähde: Kotimaiset Kasvikset ry/Kasvitieto 

Teksti: Leena Kalliokoski
Kuva: Kristiina Kurronen

X