Makuja maailmalta

Kaiken maailman pyörykät x 4

20.11.2014 Teksti: Anna.fi

Pyöryköitä syödään ympäri maailman, ja niissä maistuu maan oman keittiön luonne. Poimi tästä  italialaisten, aasialaisten, intialaisten tai supisuomalaisten pyöryköiden reseptit.

Italialaiset kasvispyörykät ja pesto

Italialaisten kasvispalleroiden seuraksi sopii pasta ja itsetehty pesto. Ryöpätyt, halkaistut ja hunajavoissa paistetut ruusukaalit ovat oiva lisuke ruoalle.

Intialaisten Kofta korma -lihapyöryköiden mausteluettelo on pitkä, mutta juuri mausteet tekevät pullien mausta erityisen monitasoisen ja autenttisen.

Aasialaiset lohipullat voi tehdä pyöreiksi tai soikeiksi. Rapean pinnan salaisuus on japanilaisissa panko-korppujauhoissa.

Tarjoa suomalaisten hirvipullien ja jaloviinakastikkeen kanssa uunissa paistettuja lohkoperunoita ja puolukkasurvosta.

Puhtaat kädet ovat paras työväline pyörykkätaikinan sekoittamiseen ja pullien muotoiluun.

Lisää kaiken maailman pyöryköiden reseptejä:

Arancini di riso eli italialaiset friteeratut parmesaani-riisipyörykät
Yrtein maustetut lihapullat (keftédes)
Kyyttölihapullat kantarellikastikkeessa
Espanjalaiset lihapullat
Lihapullia ja pastaa – Polpette della nonna Antonia
Lihapyörykät texmex-tyyliin
Chorizo-lammaspyörykät
Kasvispyörykät kookoskastikkeella

Pippurimylly-blogin aasialaiset haukipyörykät

Kotilieden sieni-lihapyörykät

 

Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Taina Salovaara

Lue myös

Suosittelemme