Vinkit

Kaikkea kohtuudella – parhaat reseptit keventäjälle!

Teksti: Anna.fi

Tasapainoisen aterian jälkeen elimistö kehrää tyytyväisenä. Hyvään oloon ei tarvita ihmedieettejä eikä ravitsemusoppaita, maalaisjärki ja perinteinen lautasmalli riittävät.

Täyttävä ateria syntyy papupihveistä, quinoa-riisiseoksesta ja jogurttikastikkeesta. Lisänä värikäs tuoresalaatti.

Kasvissyöjälle pääruoaksi sopivat täytetyt paprikat voi kypsentää uunissa tai foliopaketissa grillissä.

Kalaa on hyvä syödä ainakin kaksi kertaa viikossa. Ahven-fenkolikeiton raaka-aineet ovat kotimaisia, mutta tyylissä on vivahteita Etelä-Ranskasta.

Rautaa ja kivennäisaineita kotimaisista aineksista. Lautasella on maksaa, juureksia, ohrasuurimoita ja karpaloita.

Manteleista makua saava tuorepuuro valmistuu itsekseen yön aikana jääkaapissa.

Selitykset seis!

Terveellinen ruokavalio ei vaadi poppakonsteja, mutta päättäväisyyttä sitäkin enemmän. Kumosimme neljä yleisintä ”ei onnistu” -väittämää.

En ehdi syödä aamulla.
| Ehdit loistavasti, kun teet illalla jääkaappiin tuorepuuron, jonka nautit aamulla marjojen
kanssa. Saat tarvittavat proteiinit, kuidut ja vitamiinit – eikä tiskiäkään synny.

En nauti lounasta, koska sen jälkeen olen aina umpiväsynyt.
| Sopiva kevyt lounas ei väsytä, vaihda siis taktiikkaa. Mene lounaalle ennen kuin olet liian nälkäinen. Ota käyttöön kevennetty lautasmalli eli puolet lautasesta tuoreita kasviksia, neljännes lihaa tai kalaa ja neljännes lämpimiä vihanneksia. Voit lounaalla jättää riisin, pastan ja perunat
syömättä.

Kärsin iltaisin oudosta makeanhimosta.
| Makeanhimoon ei liity mitään mystistä, se on oikeasti nälkää. Jos illalla joudut säntäämään kioskille, olet syönyt päivän aikana liian vähän ja epätasaisesti. Makeanhimo on kehon viesti siitä, että jotain pitäisi vielä saada.

En tee iltaisin ruokaa, koska sitä tulee ahmittua liikaa.
| Ala kokata. On näet tutkittu, että mitä enemmän aikaa ja vaivaa käyttää ruoan valmistamiseen,
sitä kohtuullisemmin syö. Maukas, rakkaudella tehty ruoka ei innosta ahmimaan, toisin kuin pikaruoka.

Taina Salovaara
Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia, Jarmo Wright/Otavamedia, Sampo Korhonen/Otavamedia

X