kanelinen lihapata
Mitä tänään ruoaksi?

Kanelisessa lihapadassa on vivahde joulua

Karjalanpaisti on perinneruokien klassikko, joka maistuu makoisalta myös nykyajan ruokapöydässä. Uunissa hitaasti hautuessaan lihasta tulee mehevää ja mureaa, suorastaan suussa sulavan pehmeää.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala
kanelinen lihapata

Helpoimmillaan karjalanpaisti syntyy vain muutamasta raaka-aineesta eli lihasta, sipulista ja vedestä sekä suolasta ja pippurista, mutta sitä voi tuunata oman maun mukaiseksi raaka-aineita varioimalla. Sekaan mahtuvat esimerkiksi juurekset, kuten porkkana ja palsternakka ja makuunkin saa helposti uutta ilmettä erilaisilla mausteilla. Tämän padan joukkoon lisätään pari kanelitankoa, jotka virittävät aistit mukavasti joulutunnelmaan.

Keitä kanelisen lihapadan kaveriksi perunoita tai tarjoa voilla mehevöitetyn perunasoseen ja kevyesti survottujen puolukoiden kera.

Lisää lihaisia pataruokia:

mausteinen lihapata

Mausteinen lihapata

juures-possupata

Lihapata tummaan olueen

lihapata_uunissa

Lihapata uunissa

Kotiliesi.fi: Perinteinen karjalanpaisti

X