Karjalanpiirakkaa vai saaristolaslimppua? 6 x perinneherkku Itä- ja Länsi-Suomesta
Perinneruoista saa leikkimielisen itä–länsi-ottelun – niin erilaisia ovat tavat maamme laidoilla. Valitse puolesi tai poimi parhaat molemmista.
Perinneruoista saa leikkimielisen itä–länsi-ottelun – niin erilaisia ovat tavat maamme laidoilla. Valitse puolesi tai poimi parhaat molemmista.
Perinneruoista saa leikkimielisen itä–länsi-ottelun – niin erilaisia ovat tavat maamme laidoilla. Valitse puolesi tai poimi parhaat molemmista.
Karjalanpiirakoiden salaisuus piilee kuoritaikinassa ja voisulassa. Perinneohjeen mukaan karjalanpiiraiden kuoritaikina pitää ajella niin ohueksi, että sen läpi voi nähdä seitsemän kirkon tornit.
Makea saaristolaislimppu maistuu erityisen hyvältä graavilohen tai maustesilakoiden kanssa. Saaristolaislimpun aromi syntyy maltaista, siirapista ja kuminasta.
Ruokavaikutteet tulivat Länsi-Suomeen usein lahden takaa Ruotsista. Sieltä ovat peräisin monet keittäen valmistetut liharuoat, myös tilli- ja piparjuuriliha.
Karjalanpaistia ei aikanaan kutsuttu karjalanpaistiksi, vaan lihapotiksi ja ruukku- tai uunipaistiksi. Ruoan makean paahteinen aromi syntyy vain hitaasti raukeassa uunissa hauduttamalla. Karjalaisessa ruoanlaitossa on olennaista ahkera uunin käyttö, perinteistä läntistä ruokakulttuuria on osuvasti kutsuttu keittäväksi keittiöksi.
Satakuntalainen siikasoppa on kirkaslieminen. Porilaisen sanonnan mukaan maidon lisääminen siikasoppaan on synti, jota ei saa anteeksi taivaassakaan.
Sian kylkiviipaleiden alla haudutetun muikkupotin modernissa versiossa on pekonia, joka antaa kaloille savun makua.
Jatka makumatkaasi ympäri Suomen:
Ahvenanmaan pannukakku, Ruoka.fi
Poronkäristys, Kotiliesi.fi
Sultsinat, Kotiliesi.fi
Korvapuustit, Ruoka.fi
Digipalvelut (09) 156 6227
Avoinna ma–pe 8–19
Painettu lehti. (09) 156 665
Avoinna ma–pe 8–19
Sähköposti (digi)digi@otavamedia.fi
Sähköpostiasiakaspalvelu@otavamedia.fi
Otavamedian vaihde(09) 156 61
Uudenmaankatu 10
00015 OTAVAMEDIA
Tietoa evästeiden käytöstäKäyttäytymiseen perustuva mainontaTietoa verkkopalvelun käytöstäEvästeasetukset
Vastaava päätoimittaja:
Saija Hakoniemi
Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@otava.fi
Toimitus
Kommentit
Karjalaiset ruuat tietenkin,oonhan mie itä-suomesta,karjalanpiirakat ja paisti on ruokien aatelistoa,niitä ei voita mikään.karjalaiset perinneruuat on maukkainta,mitä tiedän.
Kommentit
Karjalaiset ruuat tietenkin,oonhan mie itä-suomesta,karjalanpiirakat ja paisti on ruokien aatelistoa,niitä ei voita mikään.karjalaiset perinneruuat on maukkainta,mitä tiedän.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous