karkkiuutuudet
Vinkit

Karkkihyllyn uutuuksia: fudgea, lakritsia, suklaisia marjoja ja suola-kinuskipurukumia

Syksyn karkkiuutuuksissa on mansikkaista suklaata, lakritsia, fudgea ja toffeeta sekä suolakinuskilla maustettua xylitol-purkkaa. Etenkin suklaakuorrutetuissa pakastemansikoissa korostuu luonnollinen maku.
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Valmistajat

Suklaalla kuorrutettuja mansikoita ja karpaloita

Fazer choco berries -makeisetFazer kuorrutti pakastekuivatut kokonaiset mansikat ja karpalot maitosuklaalla ja pisti pussiin. Suklaamarjat on pakattu 90 gramman pakkauksiin ja niiden hinta on noin 2,90. Toimituksen maisteltavana oli suklaakuorrutetut mansikkamakeiset. Niiden päällys on tuttu ja turvallinen Fazerin maitosuklaa ja sisus on kiinteä mansikka, intensiivisen makuinen.  Mansikan ja suklaan yhdistelmä toimii myös tässä muodossa.

Toffeeta ja fudgea

Cloetta toffeetCloettan uudet  Klassikkohyvä-uutuustoffeet Lumitoffee ja Fudgetoffee on pakattu uudelleensuljettaviin pusseihin.  Se onkin hyvä, sillä Lumitoffeen mansikka-kerma on hyvin makea toffee, joita jo parin kappaletta syötyään saa makeanhimon helposti tyydytettyä. Lumitoffeen toinen maku on karamelli-toffee. Aitotoffee-pussi sisältää taas yksittäiskäärittyjä toffeita, joiden makuina on toffee ja suklaa, fudgetoffeiden kaksoismakuina on vanilja-suklaa ja vanilja-cappucino. Vanilja-cappucino nousi Ruoka.fi:n toimituksen suosikiksi näistä uutuustoffeista.

Pehmeää lakritsia

Fazer lakritsitFazerin lakritsi-patukat ovat uudistuneet paitsi maultaan myös pakkaukseltaan.  Pehmeitä lakupatukoita on saatavana viidessä eri maussa: perinteisenä lakritsina hieman uudistetulla twistillä, salmiakkina, sitruunatäytelakritsina, suklaalle maistuvana täyteläkritsina sekä vadelmatäytteisenä. Uutuuslakritsit myydän 20 gramman patukoina. Vadelmatäytteisissä lakritseissa oli makua raikastamassa pieniä vadelmahippusia. Laku oli pehmeä ja täyte sopi lakuun  hyvin.

Jenkki suolainen kinuski -purukumiSuolaista kinuskia xylitol-purkassa

Xylitol-Jenkin uutuusmaku  suolainen kinuski muistuttaa makumaailmaltaan enemmän karkkia kuin purukumia. Suolaisen makea -maku on jännittävä ja karkkimainen, purukumiksi se tavallaan muuttaa vasta, kun suola-kinuski on sulanut suuhun. Toimii parhaiten jälkiruoanomaisena makeana palana. Pehmeässä purukumityynyssä on ksylitolisydän ja sen pinnassa ksylitolihuntu. Purukumin ksylitolipitoisuus on 51 % painosta ja se myydään 70 gramman pusseissa.

 

Tee itse fudgea:

Vaahtokarkki-fudge

Vaahtokarkki-fudge

Pähkinä-suklaa-fudge

Pähkinä-suklaa-fudge

Piparminttu-fudge

Pipariminttu-fudge

Nutella-suklaafudge

Nutella-suklaafudget

Kotiliesi.fi: maapähkinä-fudge

X