Katkarapukeitto aasialaisittain
Vinkit

Katkaravut – viisi mutkatonta ateriaa, jotka valmistuvat alle 30 minuutissa

Kun pakastimesta löytyy pussillinen katkarapuja, on arjen ruokahaaste miltei selätetty. Nappaa tästä viisi vikkelää katkarapureseptiä, joilla onnistut.
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Kuvat: Otavamedia

Arjen kiireissä ruoanlaiton täytyy sujua ja aterian olla valmista usein alle puolessa tunnissa. Hoppua helpottaa, jos jääkaapista ja pakastimesta löytyy muutakin kuin valo. Kannattaa suunnitella ostosreissut ja tehdä lista, niin et joudu juoksemaan joka päivä kaupassa.

Katkarapulaksa

Nopea muunnos katkarapulaksasta syntyy valmiista punaisesta currytahnasta. Keitto sopii keventäjällekin, sillä yhdessä annoksessa katkarapulaksaa on 200 kcal, riisin kanssa 375 kcal.

Katkarapu-kookosnuudelit värikkäässä kulhossa

Katkarapu-kookosnuudelit syntyvät käden käänteessä valmiita maustetahnoja käyttämällä.  Katkaravut  saavat lisämakua inkivääristä, korianterista ja limetistä. Chilillä saat ruokaan lisäpotkua.

978564-avokado_katkarapukeitto.jpg

Tämä herkullinen katkarapu-avokadokeitto on valmis vartissa. Tom yam -tahnan voi hyvin korvata punaisella currytahnalla.

752718-pinaattikatkarapupasta.jpg

Pinaatista ja pakastekatkaravuista syntyy turkkilaisen jogurtin tai ranskankerman kanssa mainio kastike pastalle.

983051-Sobanuudelisalaatti.jpg

Tätä Kira Åkertsröm-Kekkosen katkaravuilla höystettyä kevyttä  sobanuudelisalaattia voit syödä hyvällä omallatunnolla. Makua tuovat lehtikaali, korianteri, limetin mehu ja misotahna. Kylmä ja kevyt nuudelisalaatti maistuu kesälläkin.

Vähän pidemmän ajan vieviä katkarapuruokien reseptejä

Katkarapukeitto

Lämmittävä katkarapukeitto

972442-perunalettuja_ja_katkaraput.jpg

Perunalettuja ja katkarapuja

840469-itamaiset-rullat.jpg

Itämaiset katkarapurullat

Kotiliesi.fi: Marinoidut katkaravut

 

X