Mitä tänään ruoaksi?

Kesäkeitto on keskikesän herkku

Kesäkeitto on keskikesän maukkainta ruokaa. Uuden sadon vihanneksista valmistettuna se kääntää myös paatuneimpien kesäkeiton vastustajien päät.
30.6.2016 Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Tiina Rantanen Kuvat: Mirva Kakko

perinteinen kesäkeitto

Kesäkeiton maine lienee monen mielestä pilattu koulun ruokalassa. Pakastevihannesten sijaan keitto tulee ehdottomasti valmistaa tuoreista uuden sadon kasviksista, joita ei missään tapauksessa saa keittää ylikypsäksi muhennokseksi. Ole siis tarkkana! Koska kasvikset kypsyvät hieman eri tahtia, kannattaa perunat pilkkoa hieman porkkanoita pienemmiksi, kukkakaalit jättää isommiksi nupuiksi.

Maukas liemi perinteiseen kesäkeittoon syntyy kuullottamalla kasvikset ensin voissa ja maustamalla valmis keitto tuoreilla yrteillä. Jos haluat todella herkutella, lisää liemeen tilkka valkoviiniä, joka antaa keitolle herkullisen säväyksen.

Keskikesän parhaat keitot teet myös näillä ohjeilla:

mummolan kesäkeitto varhaisvihanneksista

Mummolan kesäkeitto varhaisvihanneksista

koskenlaskijan kesäkeitto

Koskenlaskijan kesäkeitto

sileä kesäkeitto

Sileä kesäkeitto

Kotiliesi.fi: Kesäkeitto

Lue myös

Suosittelemme