Vinkit

Kesän festarit ovat ruokajuhlaa - street foodia ja erikoisoluita

Teksti:
Anna.fi

Kesän musiikkifestareiden ruokatarjonta on viime vuosina laajentunut kohinalla. Tänä kesänä kannattaa esiintyjäkaartin lisäksi tarkastaa, millaisilla ruokaelämyksillä festarikansaa hemmotellaan eri tapahtumissa. Ainakin Ruisrock kuulostaa herkullisemmalta kuin koskaan.

Kuva: Mari Herrala/Ruisrock

Turun Ruissalossa 3.-5. heinäkuuta järjestettävässä Ruisrockissa on satsattu ruokatarjontaan anteliaasti. Yhteistyöhön on kutsuttu niin kiiteltyjä turkulaisravintoloita kuin pientuottajia ja ruokarekkojakin. Ruokakioskeista saa burgereita, pizzaa, burritoja ja uuniperunoita. Pizzansa seuraan saa tänä vuonna myös erikoisoluita Pizza & Beer -ravintolasta.

Eat my Turku –ravintolamaailmassa pääsee maistelemaan Tiirikkalan smörrebröd-valikoimaa, Karun susheja, MBakeryn leivonnaisia ja Ludun lähiruokaa. Lisäksi festarialueelle saapuu liuta maineikkaita ruokarekkoja.

Janoisia juhlijoita ilahduttaa uusi Cono Surin kuohuviinibaari sekä House of Beer -erikoisolutravintola. Jos kahvihammasta alkaa kolottaa, on festivaalialueella apu lähellä: Kaffa Roastery ja kahvila-auto Camionette saapuvat myös Ruisrockiin.

Kuva: Mari Herrala/Ruisrock

Brunsseja ja villivihanneksia

Ilosaarirock tarjoilee myös odottamattoman herkullisen kattauksen ruokaelämyksiä. Jo perinteeksi muodostunut Reilu brunssi tarjoillaan festarialueen vieressä Kuntokeitaalla. Brunssilla on tarjolla tyypillistä brunssiruokaa: mysliä, puuroa, hedelmiä, leipiä ja leikkeleitä sekä salaatteja.

Festivaalin kiinnostavinta ruoka-antia tarjoillee ensimmäistä kertaa mukana oleva ravintola Villiviini. Ravintola tarjoilee hiiligrillissä valmistettua lähiruokaa ja tilata voi vaikka kolmen ruokalajin aterian. Erikoisuutena mainittakoon myös ravintolan käyttämät Pohjois-Karjalan metsistä kerätyt villivihannekset.

Kuva: Ari Heinonen/Otavamedia

Flow on festariruoan pioneeri

Ei liene yllätys, että Flow-festivaali on tänäkin vuonna ruokatarjonnaltaan festareiden kärkeä. Ruokaan satsaaminen on ollut keskeinen osa festivaalia alusta alkaen.

Elokuisilla festareilla voi valita ruokansa liudasta trendikkäitä vaihtoehtoja. Tarjolla on niin gluteenittomia ja vegaanisia ruokia kuin Meksikon ja Aasian makuja. Alueelta löytyy myös hyvä valikoima juomatarjoiluja: on samppanja-, Gin Tonic-, erikoisolut- ja cocktailbaareja sekä alkoholittomia juomia joka lähtöön.

Tampereen oma kaupunkifestivaali Tammerfest ruokkii festarikansan uudessa Street Food -kylässä. Myös uusi festaritulokas Sideways tarjoili kesäkuun alussa muun muassa laadukasta street foodia sekä pienpanimo-oluita. Kesän musiikkifestivaalien ruokatarjonnasta löytyy siis varmasti jokaiselle jotakin, laajasta tarjonnasta pitää vain poimia omat suosikit.

Teksti: Emmi Toivonen
Kuvat: Mari Herrala/Ruisrock ja Ari Heinonen/Otavamedia

X