Vinkit

Kesän hittiruokia saaristokeittiöstä: uusia perunoita, kalaa ja suomalaista panna cottaa!

Saaristolaiskeittiössä katetaan pöytään kalaa monessa muodossa sekä maakuopassa meheväksi muhinutta rosvopaistia. Herkuttelun kruunaa Ahvenanmaan pannukakku.
16.6.2016 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Otavamedia

Uudet perunat maistuvat kesälle sillin, silakan ja graavatun siian kanssa.

Hunajainen_rosvopaisti

Kesäillan ohjelmanumero on hunajalla ja yrteillä maustettu lammaspaisti, joka muhii nuotiossa meheväksi. Tarpeen vaatiessa paisti muhii meheväksi sähköuunissakin alhaisessa lämpötilassa.

Savukalaa

Savustetut silakat tai muikut voi tarjoilla alku- tai iltapalaksi rapujen tapaan. Jokainen perkaa kalansa itse ja rakentaa siitä herkullisen voileivän näkkärin tai saaristolaisleivän päälle.

923792-Ahvenanmaan_pannukakku.jpg

Ahvenanmaan pannukakku sopii sekä kevyeksi lounaaksi että kahvin kanssa tarjottavaksi. Ahvenanmaalla pannari tarjotaan luumukiisselin ja kermavaahdon kera.

982608-pannacotta2048.jpg

Suomalainen panna cotta on vähemmän myyvältä nimeltään piimähyytelö. Piimähyytelö ja mansikkakuohuviiniin tehty vaniljainen raparperikeitto vievät kuitenkin kielen mennessään.

Lisää saariston herkkuja:

952743-saaristolaisleipa.jpg

Helppo saaristolaisleipä

961520-suolasilakka_leipa.jpg

Saariston suolasilakkaleivät – kannattaa kokeilla

950186-saaariston-sacherkakku.jpg

Saariston sacherkakku ja olutsabayon

Kotiliesi.fi: Saariston puolukkamarinoitu nieriä

Lue myös

Suosittelemme