Vinkit

Kevennä kasvisruoalla – nappaa hyvän olon reseptit

Teksti: Anna.fi

Katkaise grillimakkarakausi ja nauti maukkaista kasvisruoista. Käytä mausteita railakkaasti Aasian tapaan, tutustu tempehiin ja herkuttele Lähi-idän kasvispadalla. Kalseina sadepäivinä lohtua tuo mummin kukkakaalikeitto.

Paistetut pikkukantarellit maistuvat hyviltä sileän kukkakaalipinaattikeiton sattumina.

Lähi-idän tyyliin maustetussa kasvis-linssipadassa on ruhtinaallisesti makua ja hyvälaatuista kasvisproteiinia. Erityisen maukasta pata on punajuuri-pähkinäpeston kanssa.

Soijapavuista käyttämällä valmistettu tempeh on indonesialaisen keittiön suosikki. Proteiinipitoista tempehiä käytetään tofun tapaan. Sitä saa etnisistä ja luomuruokakaupoista. Parsakaalista tulee tosi rapsakkaa ja hehkeän väristä, kun ryöppäät ja jäähdytät kukinnot nopeasti ennen kuin paistat ne vokissa.

Kasvisaterian pihvit ovat selleriä. Lisukkeena on thaimaalaisen som tam -salaatin tapaan tehtyä porkkanaraastetta ja pikapaistettua kaalia.

Toimittaja: Taina Salovaara

Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Katso myös:

Keventäjän keitot
Kotiliesi.fi: Keveät salaattipesät
 

X