Kevyet puolukka-taatelitryffelit
Vinkit

Kevyt jälkiruoka x 3 – vähäkaloriset marenki- ja taateliherkut

Raakakakut ja taateliherkut ovat paitsi trendikkäitä ja herkullisia myös perinteisiä jälkiruokia ja leivonnaisia kevyempiä ja terveellisempiä.
Teksti: Saara Kärki

Raakaruokaherkut ovat ilmestyneet suomalaiseen ruokakulttuuriin. Nykyään taateleista ja cashew-pähkinöistä tehtyjä leivonnaisia ja patukoita on kahviloiden vitriineissä sulassa sovussa pullien ja leivosten joukossa.

Näissä vähäkalorissa herkuissa parasta ovat niiden raaka-aineet, jotka pitävät verensokerin nousun maltillisena. Niitä ei silti kannata nautiskella mielinmäärin, sillä raaka-aineet ovat tuhtia tavaraa ylensyötynä.

Vähäkalorinen taatelikarkki

Taateleista ja saksanpähkinöistä syntyy nopeat ja tavallisia karkkeja terveellisemmät makeiset. Kätevimmin herkku syntyy tehosekoittimella. Voit kokeilla valmistamista myös sauvasekoittimella, mutta lisää silloin aineksia vähän kerrallaan, jotta raaka-aineet pilkkoutuvat kunnon tahnaksi.

Resepti: kauniit taateli-pähkinäkarkit

Nopeat ja sievät taatelikarkit maistuvat teen kyytipoikana.

Marenkikorissa maistuvat hedelmät

Marenki on vähäkaloristen herkkujen klassikko. Munanvalkuaisista valmistettu marenki sulaa suussa, mutta ei sisällä liikaa kaloreita. Makean marengin ja kirpeän kiivin pariksi sopii juuri nyt erityisen trendikäs mango. Koko komeuden voi kruunata suklaakastikkeella.

Resepti: hedelmäiset marenkikorit

Marenki on ihanan kevyt, mutta suussasulava herkku.

Puolukka-taatelitryffelit yhdistävät kirpeää ja makeaa

Taatelit ovat myös näiden kirpeän makeiden puolukkatryffeleiden raaka-aine. Taateleiden lisäksi tryffelit saavat lisämakeutta hunajasta. Tyffeleistä tulee erityisen söpöjä, jos ne kierittelee puolukkajauheessa.

Resepti: puolukka-taatelitryffelit

puolukka-taatelitryffelit

Kirpeä puolukka ja makea taateli sopivat erinomaisesti yhteen.

Lue myös:

Rakaasuklaa-jaffakakku

Kevyt hedelmäsalaatti ja kinuskikastike

Täyteläinen raakasuklaamousse

X