Kevyt jälkiruoka x 3 – vähäkaloriset marenki- ja taateliherkut
Raakakakut ja taateliherkut ovat paitsi trendikkäitä ja herkullisia myös perinteisiä jälkiruokia ja leivonnaisia kevyempiä ja terveellisempiä.
Raakakakut ja taateliherkut ovat paitsi trendikkäitä ja herkullisia myös perinteisiä jälkiruokia ja leivonnaisia kevyempiä ja terveellisempiä.
Raakaruokaherkut ovat ilmestyneet suomalaiseen ruokakulttuuriin. Nykyään taateleista ja cashew-pähkinöistä tehtyjä leivonnaisia ja patukoita on kahviloiden vitriineissä sulassa sovussa pullien ja leivosten joukossa.
Näissä vähäkalorissa herkuissa parasta ovat niiden raaka-aineet, jotka pitävät verensokerin nousun maltillisena. Niitä ei silti kannata nautiskella mielinmäärin, sillä raaka-aineet ovat tuhtia tavaraa ylensyötynä.
Vähäkalorinen taatelikarkki
Taateleista ja saksanpähkinöistä syntyy nopeat ja tavallisia karkkeja terveellisemmät makeiset. Kätevimmin herkku syntyy tehosekoittimella. Voit kokeilla valmistamista myös sauvasekoittimella, mutta lisää silloin aineksia vähän kerrallaan, jotta raaka-aineet pilkkoutuvat kunnon tahnaksi.
Resepti: kauniit taateli-pähkinäkarkit
Marenkikorissa maistuvat hedelmät
Marenki on vähäkaloristen herkkujen klassikko. Munanvalkuaisista valmistettu marenki sulaa suussa, mutta ei sisällä liikaa kaloreita. Makean marengin ja kirpeän kiivin pariksi sopii juuri nyt erityisen trendikäs mango. Koko komeuden voi kruunata suklaakastikkeella.
Resepti: hedelmäiset marenkikorit
Puolukka-taatelitryffelit yhdistävät kirpeää ja makeaa
Taatelit ovat myös näiden kirpeän makeiden puolukkatryffeleiden raaka-aine. Taateleiden lisäksi tryffelit saavat lisämakeutta hunajasta. Tyffeleistä tulee erityisen söpöjä, jos ne kierittelee puolukkajauheessa.
Resepti: puolukka-taatelitryffelit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous