Reseptit

Kiinankaali-makkarakeitto

Höystä valmis keitto hienonnetulla basilikalla tai persiljalla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/2 kiinankaalia
  • 2 porkkanaa
  • 2-3 perunaa
  • 2-3 varrellista nippusipulia
  • 100-150 g vihreitä papuja
  • 1.5 l kasvis- tai lihalientä
  • 250 g kevytlenkkimakkaraa (gluteenitonta ja laktoositonta)
  • mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • tuoretta basilikaa tai persiljaa

Valmistusohje

Huuhdo ja suikaloi kiinankaali. Kuori ja suikaloi porkkanat sekä perunat. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Hienonna sipulit. Huuhdo ja puhdista pavut. Leikkaa ne 2–3 osaan.

Kuumenna kasvis- tai lihaliemi kiehuvaksi. Lisää kaikki kasvikset ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.

Kuori ja suikaloi lenkkimakkara. Paahda makkarasuikaleet ruskeiksi pinnoitetussa pannussa ilman rasvaa. Lisää suikaleet kattilaan ja mausta keitto maun ja tarpeen mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

 

X