Vinkit

Kiran keittiössä: street foodia suomalaisella otteella

Teksti:
Anna.fi

San Franciscossa Kira Åkerström-Kekkonen ihastui paikallisiin Off the Grid -ruokakärrytapahtumiin. Niiden monipuoliset herkut innostivat häntä luomaan menun omaan mielikuvituskärryynsä.

San Franciscossa viikonloput vierähtävät mukavasti Off the Grid -tapahtumissa, joissa kaupunkia kiertävät ruokakärryt eli food truckit kokoontuvat yhteen. Viikon suurin ja hauskin Off the Grid järjestetään perjantai-iltaisin parin korttelin päässä kotoani. Paikalle tulee kolmisenkymmentä eri ruokakärryä, lisäksi alueelta löytyvät cocktail- ja viinibaarit sekä olutpanimo. Lapset voivat pelata pelejä ja musiikista huolehtii livebändi.

Toinen suosikkini on sunnuntaipäivisin järjestettävä piknik, jossa isolle nurmikkoalueelle kerääntyy parisenkymmentä ruokakärryä. Mimosabaarista voi ostaa sitrusmehu-kuohuviinidrinkkejä ja dj huolehtii musiikista.

Kärryjen ruoka voi olla periaatteessa mitä tahansa: tacoja, kiviuunipizzaa, intialaista, venäläistä tai BBQ-ruokaa, crème brûléeta… rajana on vain mielikuvitus. Tosin suomalaista ruokaa tarjoileva kärry puuttuu vielä, ehkä sellainenkin ilmestyy tänne jonain kauniina päivänä.

Kiran mielikuvituskärryn ruoissa on kotimaista otetta:

Marokkolaisittain maustetut, kikhernejauhoista ja karitsanjauhelihasta valmistettavat pyörykät saivat inspiraation – ihme ja kumma – perinteisestä lihapiirakasta. Raikkautta annokseen tuo hapokas chimichurri-kastike.

Samasta taikinasta voi tehdä myös makean version – kikhernepallerot – joka tarjoillaan tahini-kookosmaitokastikkeen kanssa. Se toimii myös vohveleiden ja lettujen kaverina – kokeiltu on!

Kolmas food truck -annokseni on Suomi-versio tortillasta. Siinä perinteiset paistetut muikut leivitetään polentalla ja kääritään tillitortillan väliin tillikreemin, punasipulin ja sitruunakaalin kanssa.

Ihanuudet huuhdotaan alas Arnold Palmerilla, joka on raikas sekoitus sitruunalimonaadia ja jääteetä. Alkoholitonta juomaa saa jo melkein kaikista jenkkiravintoloista.

Toimittaja: Kira Åkerström-Kekkonen
Kuvat: Sara Remington

 

Lue myös: Kiran keittiössä: maa-artisokka – mainettaan ihanampi

X