Vinkit 10.5.2017

Kokeile parsan ja pekonin suussasulavaa yhdistelmää – parhaat parsareseptit

Teksti: Saara Kärki
Parsa sopii erinomaisesti yhteen suolaisten liharuokien kanssa. Kokeile parsaa yhdessä pekonin, kinkun tai naudan kanssa.

Parsa ja pekoni ovat oivallinen parivaljakko. Siinä yhdistyvät makujen raikkaus, hapokkuus sekä suolaisuus ja tuhtius.

Parsaa ja pekonia voi tarjota yhdessä vaikka noutopöydässä tai ne voi kietaista taikinan sisään herkullisiksi pasteijoiksi.

Vaivattomat parsa-pekonipasteijat

Nämä maukkaat pikkupasteijat vievät kielen mennessään. Aineksia paistetaan vain tovi pannulla, ennen kuin ne laitetaan uuniin kypsymään. Muista nostaa taikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan puoli tuntia ennen leipomista.

Resepti: parsa-pekonipasteijat

parsapasteijat

Pekoni tuo pasteijoihin ryhtiä ja sopivaa suolaisuutta.

Herkulliset lihakääreet

Naudanlihan sisälle kääritty parsa kypsyy ensin pannulla ja sitten uunissa. Päälle kaadettu teriyaki-kastike antaa kääreille täyteläisen maun, jonka kruunaa herkullinen kookosriisi.

Resepti: lihakääryleet

Parsa_lihakääryleet

Aasialaishenkinen kääryle saa makua teriyaki-kastikkeesta sekä kookosriisistä.

Raikas kinkkusalaatti

Ilmakuivattu kinkku kruunaa tämän raikkaan vihreän salaatin. Kokonaisuuden viimeistelee öljy-viinietikkakastike. Ihanuuden kylkeen sopii oivasti lasillinen valkoviiniä.

Resepti: keväinen kinkkusalaatti

Tämä vihersalaatti on klassinen kevätaterian alkupala.

Lue myös:

Parsalla täytetty pekonikäärö

Marinoitu porsaanfile

Parsaa, pastaa ja broileria

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi