Vinkit

Kondiittorimestari Eero Paulamäki valmisti hätkädyttävän hotdogin

Teksti: Anna.fi

Kluuvikadun Karl Fazer Cafén kondiittorimestari Eero Paulamäki sijoittui World Chocolate Masters – kilpailun Pohjoismaiden karsinnassa toiseksi. Yksi hänen kilpailutöistään oli makea hodari.

Kondiittorimestari Eero Paulamäki

World Chocolate Masters -kilpailun teemana oli inspiraatioita luonnosta. Paulamäki itse inspiroitui Suomen neljästä vuodenajasta ja teki jokaiselle vuodenajalle oman tuotteensa. Kategorioina kilpailussa olivat, konvehti, kakku, streetfood- tuote ja suklaaveistos.

Paulamäen töistä hätkähdyttävin oli kesää ja streetfood- teemaa edustanut dogclair, joka on Amerikasta tutun hotdogin ja ranskalaisen leivoksen, éclairin yhdistelmä. Sämpylän tilalla on éclair ja nakkina vadelmakuorrutteella päällystetty suklaajäädyke. Ketsuppi on Paulamäen luomuksessa mansikkapyreetä ja sinappi tyrni-valkosuklaacaramelia. Sipulirouheen tilalla toimii manteli-pähkinänougat.

Dogclair

Jos haluat kokeilla kotikeittiössä suklaisen hotdogin valmistusta, löytyy Dogclairen resepti Fazerin sivuilta.

Kevät-teemaa edusti niin kutsuttu show piece, yli metrin korkuinen Spring to Life -suklaaveistos, jossa suomalaisen luonnon elementit kuten vesi, jää, sammal, lumpeenkukka, perhoset ja Helinä-keiju esiintyivät. Paulamäen työ palkittiin kilpailun parhaana.

Syysteeman Kakku ja talvikonvehdit, Eero Paulamäki

Syksyteemaan Paulamäki teki syyssato-kakun, josta löytyy skandinaavisia makuja, ruista ja punaviinimarjaa. Kakku on myynnissä ja maisteltavissa Kluuvikadun Karl Fazer Caféseen pienin muunnoksin.

Paulamäen talvea edusti herkän kaunis, mesimarjalta, lakritsilta ja tummalta suklaalta maistuva Lumihiutale-suklaakonvehti.

World Chocolate Masters

Maailman suurin suklaantuottaja, Barry Callebaut, järjestää World Chocolate Masters -kilpailun joka toinen vuosi.

Pohjoismaiden karsintakierroksella kilpailtiin alueen edustuspaikasta Pariisissa Salon du Chocolat Professionnel -messuilla lokakuussa järjestettäviin MM-finaaleihin.

World Chocolate Masters -kokonaiskilpailun lisäksi jokaisen kilpailukategorian paras palkittiin. Paulamäki voitti suklaaveistos-kategorian.

Teksti: Lotta Pellas

Kuvat: Fazer ja Leena Kalliokoski

X