Konstailematon chorizo
Chorizo on maailman monipuolisin makkara. Tiiviit kestochorizot kuuluvat erottamattomasti tapaslautaselle, mehevät raakachorizot taas käyvät kaikkiin lämpimiin makkararuokiin.
Chorizo on täyttä tavaraa
Espanjalainen chorizo on kainostelematon makkara. Leikkeleenä käytettävät versiot ovat reilusti ihran täplittämiä ja karkearakenteisia. Tuhdin savun maun makkara saa sekä savupaprikasta että makkaraan käytettävästä savustetusta sianlihasta. Chorizon kuori on useimmiten sian vatsalaukkua ja makkara kypsennetään säilyväksi joko ilmakuivaamalla tai savustamalla. Kyseessä on siis todellinen käsintehty perinneherkku.
Ruoanlaittoon tarkoitetut raakachorizot ovat rakenteeltaan tapasmakkaroita sileämpiä ja niistä puuttuu vahva savun maku. Ne voi valmistaa ruoaksi kuorineen tai pusertaa kuorestaan pannulle tai keittoon siskonmakkaroiden tapaan. Paistinpannulle ei tarvitse lorottaa öljyä, sillä chorizoista valuu pannulle rasvaa riittämiin.
Monet suomalaiset makkaranvalmistajat tekevät nykyisin kelpo raakachorizoja, kun taas meillä myytävät kestochorizot ovat tuontitavaraa
Kokeile näitä chorizo-reseptejä
Mausteiset chorizomakkarat |
Teksti: Taina Salovaara
Kuvat: Colourbox, reseptikuvat SKOY
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous