korealainen naudanliha eli bulgogi
Mitä tänään ruoaksi?

Korealainen liha eli bulgogi saa potkua chilistä

Bulgogi on korealainen soijalla, sokerilla ja seesamöljyllä marinoitu liharuoka, joka saa potkua chilistä.
Teksti: Hanna Kuusisalo
korealainen naudanliha eli bulgogi

Bulgogi valmistetaan useimmiten naudan ulkofileestä, joka leikataan ohuen ohuiksi viipaleiksi, marinoidaan ja grillataan tai paistetaan sitten pikaisesti kuumalla pannulla.

Bulgogia valmistettaessa ei mausteita säästellä. Herkullisen marinadin lisäksi makua antaa chilistä potkua saava soijapohjainen kastike ja paistettujen lihasuikaleiden päälle ripotellaan seesaminsiemenien lisäksi vielä tuoretta chiliä.

Bulgogin kylkeen sopii riisi sekä ohuet, riisiviinietikalla ja suola- sekä sokeriripauksella maustetut porkkana- ja retikkatikut. Kokeile bulgogin kanssa myös perinteistä korealaista hapatettua kiinankaalia eli kimchiä.

Jäikö nälkä?

Lihaa ja kaalia korealaisittain

Korealaisittain grillattua lihaa ja kaalia

pikapaistetut naudan ulkofileepalat ja mausteöljy

Pikapaistetut naudan ulkofileeviipaleet ja mausteöljykastiketta

Kotiliesi.fi: Korealainen lihakeitto

X