Vihannesopas

Kukkakaali

1.5.2012 Teksti: Anna.fi

Kukkakaalista käytetään ruuaksi sen kukinto, jonka tulisi olla pienehkö, kiinteä ja valkoinen. Tosin valkoisen kukkakaalin rinnalle on tullut myös hieman miedomman makuinen vihreä kukkakaali ja kukinnoltaan kartiomainen tummanvihreä kukkakaali. Kukkakaali sisältää runsaasti C-vitamiinia.

Kukkakaali

Raaka kukkakaali on loistava tarjottava vihannestarjottimella, kermaviilikastikkeessa dipattuna tai salaatissa. Keitettyä kukkakaalia käytetään patoihin, keittoihin, muhennoksiin ja vuokaruokiin. Sen voi tarjota myös gratinoituna tai liharuokien lämpimänä lisäkkeenä.

Kokeile myös näitä kukkakaali-reseptejä

Savulohi-kukkakaalikeitto

Kukkakaalisalaatti

Lohta ja kukkakaali-perunaa

Lähde: Kotimaiset Kasvikset ry/Kasvitieto 

Teksti: Leena Kalliokoski
Kuva: Kristiina Kurronen

 

Lue myös

Suosittelemme