kuminanäkkäri ja lehtikaalilevite
Mitä tänään ruoaksi?

Kuminanäkkäriä ja lehtikaalilevitettä iltapalaksi tai keiton kaveriksi

Miltä kuulostaisi pellillinen rapsakkaa näkkileipää hehkeän lehtikaalilevitteen kera?
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Katri Schröder Kuvat: Seppo Saarentola
kuminanäkkäri ja lehtikaalilevite

Seuraavalla kauppareisuulla kannattaa näkkäripaketti jättää ostamatta ja tarttua sen sijaan jauhopussiin, sillä paras näkkileipä syntyy itse tekemällä. Maukkaan säväyksen rapean rouskuvalle herkulle antaa kumina, jota lisätään reilusti sekä taikinan sekaan että sen päälle.

Lehtikaalista ja kikherneistä tehdään näkkärin päälle veikeä levite, jolle valkosipuli ja ripaus juustokuminaa antavat herkullisen vivahteen. Hetkessä valmis tahna syntyy surauttamalla ainekset oliiviöljyn kanssa sekaisin joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

Kuminanakkäri ja lehtikaalilevite ovat koukuttavaa rouskuteltavaa sellaisenaan ja oiva kumppani myös erilaisten keittojen kaveriksi.

Lisää näkkäreitä ja levitteitä:

ruisnäkkileipä

Ruisnäkkileipä

siemennäkkäri

Siemenleipä

vihreä hummus

Vihreä hummus

Kotiliesi.fi: Gluteeniton näkkileipä

X