Kunnon kotiruokaa vauvalle ja äidille - helpot reseptit
Pienellä suunnittelulla ja säädöllä samoista aineksista syntyy loistoateria hyvästä ruoasta pitävälle äidille ja uusiin makuihin totuttelevalle lapselle.
Mitä mausteeksi?
Totutteluvaiheen jälkeen lapsen ruoan mausteeksi sopivat:
- Tuoreyrtit kuten persilja, tilli, basilika ja ruohosipuli
- Sipuli ja valkosipuli
- Kuivatut yrtit, esimerkiksi: oregano, meirami, minttu ja yrttisekoitukset
- Mieto paprikajauhe
- Curry ja pippurit
- Sitruuna
Bataatti-kirjolohivuoasta riittää lapselle annos parille aterialle ja äidille yhdelle aterialle. Jos lapsi syö soseutettua ruokaa, riittää nesteeksi tomaateista irtoava kosteus.
Lapsen broileririsoton voi tarjota joko sormiruokana tai soseutettuna. Äidin risoton makulisänä on chili-kermaviilikastiketta.
Lounasruoaksi sopii pehemän makuinen avokado-maissipasta.
Kannattaa tehdä kerralla lapselle reilu annos maukasta kasvissosetta, josta syntyy helposti myös lounaskeitto äidille. Pakasta yli jäävä sose kerta-annoksina.
Kuva: Mirva Kakko/Otavamedia ja Colourbox.com
Teksti: Taina Salovaara
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous