Mitä tänään ruoaksi?

Tomaattimurska taipuu moneen – katso herkulliset reseptit ja vinkit

Päivän ateria on puoliksi pelastettu, kun kaapista löytyy purkki tomaattimurskaa. Katso, mitä kaikkea voit siitä tehdä.

Teksti:
Leena Kalliokoski

Päivän ateria on puoliksi pelastettu, kun kaapista löytyy purkki tomaattimurskaa. Katso, mitä kaikkea voit siitä tehdä.

Tomaattimurska on keittiönkaapin moniottelija, josta syntyy maukkaat herkut hetkessä. Kokosimme yhteen parhaat reseptit. Katso, mitä kaikkea voit tehdä tomaattimurskasta.

Tomaattimurska tehdään kuorituista ja hienonnetuista tomaateista. Murskan joukkoon lisätään yleensä tomaattimehua ja suolaa. Kaupan hyllyiltä löytyy myös eri tavoin, esimerkiksi yrteillä maustettuja tomaattimurskasäilykkeitä.

Pastakastike syntyy näppärästi tomaattimurskasta

Tomaattimurskasta tulee ensimmäiseksi mieleen pastakastike. Mietitkö, mitä tehdä, kun perustomaattikastike ei nyt maistu? Lisää kastikkeeseen yrttejä tai ruokaisia cashew-pähkinöitä, kikherneitä tai papuja. Kokeile sisilialaisten klassikkoa pasta alla Normaa, se on kasvisruokien parhaimmistoa, jossa munakoiso kohtaa tomaattimurskan ja mausteet.

Tutun bolognese-kastikkeen voi tehdä vaihteeksi chorizosta. Chorizobolognesessa on lempeän tulinen jälkipotku. Siskonmakkarapasta on hyvä vaihtoehto silloin, kun  kaipaat säyseämpää makkarapastaa.

Makaronilaatikon kalaisa tomaattinen versio on lohi-pastavuoka, se kypsyy uunissa reilussa tunnissa.

Tomaattimurska on hyvä pohja keitolle

Täyteläinen tomaattikeitto saa suussasulavan maun mascarpone-juustosta. Tätä keittoa on syytä tehdä tuplasatsi, sillä se maistuu niin lounaana kuin työpäivän jälkeen tuoreen leivän kanssa.

Ruokaisa tomaatti-papukeitto on kasvissyöjän herkku. Välimerellisesti maustetun keiton juju piilee pistoutahnassa, ranskalaisten kuuluisassa pestoversiossa.

Ei uskoisi, että perin arkisesta tomaattimurskasta syntyy juhlahetkien gourmet-keitto. Tomaattinen rapukeitto hurmaa hienostuneella maullaan ja samettisella rakenteellaan.

Aasialaisten makujen ystävä ilahtuu itämaisesta tomaattikeitosta. Sitä säväyttävät kookosmaito, inkivääri ja currytahna.

Tomaattimurskasta tuhtia kotiruokaa

Tomaattinen broileripata hautuu uunissa meheväksi, ja oliivit antavat siihen mukavaa välimerellistä twistiä.

Kun ydistetään lenkkimakkara ja tomaattimurska syntyy hetkessä arki-illan helppo makkaramuhennos.

Tomaattikastike pizzalle

Yhtä tuttu kuin tomaattinen pastakastike lienee pizzan tomaattikastike. Jos haluat pizzalle raikkaan tomaattikastikkeen, tee se tomaattimurskasta, mausta, älä keitä, vaan anna kastikkeen muhia kaikessa rauhassa kylmässä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Tomaattivesi on huippukokkien kätevä kikka hyödyntää ylikypsät tomaatit – väristä et tunnistaisi tätä koukuttavaa makupommia

 

X