
Lehtikaali
Lehtikaalista käytetään sen tummanvihreät, kiharareunaiset ja erittäin koristeelliset lehdet.Voimakkaanmakuista lehtikaalia kannattaa suosia ruuanlaitossa, sillä sen C-ja A-vitamiinipitoisuus on erittäin korkea. Se sisältää myös runsaasti karoteenia, kalsiumia, valkuaisaineita ja rautaa.
Lehtikaalista käytetään sen tummanvihreät, kiharareunaiset ja erittäin koristeelliset lehdet.
Käyttäessäsi lehtikaalia lämpimiin ruokiin karkea lehtiruoti pilkotaan ja esikypsennetään ennen lehtiosan lisäämistä. Lehtikaalisilppua voi käyttää persiljan tavoin ja se sopii salaatteihin, keittoihin ja muhennoksiin. Sekä vihreä että sinipunainen lehtikaali sopivat mainiosti ruokien koristeluun.
Lehtikaali kestää hyvin kylmää. Se selviää jopa lumen alla, josta satoa voi käydä vielä korjaamassa. Lehtikaalin maku muuttuu jäätyessä miedommaksi ja makeammaksi. sillä lehtikaalin hiilihydraatiti muuttuvat sokereiksi ja kaali saa täyteläisen maun.
Lehtikaali säilytetään muovipussissa +2 – +4 asteen lämpötilassa. Lehtikaali, kuten kaikki muutkin kaalit, on herkkä etyleenille, joten sitä ei kannata säilyttää runsaasti etyleeniä tuottavien kasvisten vieressä.
Kokeile lehtikaali-reseptejä!
Kuminanäkkärit ja lehtikaalilevite
Paistettua lohta ja perunalehtikaalisalaattia
Lähde: Kotimaiset Kasvikset ry/Kasvitieto
Teksti: Leena Kalliokoski
Kuva: Kristiina Kurronen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous