Vihannesopas

Lehtiselleri

Teksti: Anna.fi

Lehtiselleri, jota kutsutaan myös varsiselleriksi, on juurisellerin muunnos. Lehtiselleri ei kasvata mukulaa vaan mehevät, paksut lehtiruodit ja lehtilavat. Yleisimmin lehtiselleriä käytetään dippivihanneksena ja salaateissa, mutta se sopii moneen muuhunkin ruokaan.

Lehtiselleri

Hyvän, tuoreen lehtisellerin ruodit ovat paksuja, pyöreitä ja meheviä. Ne ovat myös kuiduttomia ja rapeita. Tuoreen lehtisellerin ruodit napsahtavat taivutettaessa poikki.

Väriltään lehtiselleri on vaaleanvihreä. Hajultaan ja maultaan se muistuttaa mukulaselleriä, mutta on kuitenkin makeahko ja maultaan mukulaselleriä miedompi.

Lehtiselleri käytetään kokonaan

Lehtiselleri maistuu erinomaiselta raakana. Sen voi tarjota paloiteltuna esimerkiksi juustotarjottimella tai dippivihanneksena. Myös sellerin hennot lehdet ovat syötäviä, niitä voi käyttää esimerkiksi ruokien koristeluun. Lehtiruodin voi täyttää tuorejuustolla ja paloitella cocktailpaloiksi.

Lehtiselleri antaa makua keittoihin, kala- ja liharuokiin, muhennoksiin ja siitä voi valmistaa jopa hilloketta.

Säilytä lehtiselleri muovipussissa jääkaapissa.

Kokeile myös lehtiselleri-reseptejä

Sellerikeitto

Herkkusieni-selleripiirakka

Vaalea liha-papupata

Lähde: Kotimaiset Kasvikset/Kasvitieto

Teksti: Leena Kalliokoski
Kuva: Kristiina Kurronen

X