Vinkit

Lihakeitto on talviruokaa parhaimmillaan

Teksti:
Anna.fi

Murea liha, makoisa liemi ja herkullinen tuoksu. Lihakeittoon ei tarvita paistia tai fileetä. Hyvä keitto syntyy vaatimattomista aineksista, juureksista, sipulista ja lihasta hiljaa haudutellen. Nappaa tästä talven parhaat lihakeittovinkit!

Lihakeitto

Perinteinen lihakeitto tuo tuulahduksen lapsuuden sunnuntai-päivistä. Valmista kerralla runsas keitto, sillä se maistuu hyvältä myös seuraavana päivänä. Aineksia ja mausteita vaihdellen lihakeitto muuntuu moneksi.

punajuurikeitto

Punajuuri-lihakeittoon saa venäläistä vivahdetta  punajuuresta, kaalista ja maustekurkusta.

sieni-hirvikeitto

Suppilovahveroista, hirvenlihasta, yrteistä ja tomaatista syntyy täyteläinen sieni-hirvikeitto.

gulassikeitto

Unkarilaisen gulassin maukkauden salaisuus piilee paprikaisessa ja tomaattisessa liemessä, jota säväyttävät valkosipuli ja chili. Keitto maistuu hiihtolenkin jälkeen ja lämmittää mukavasti mausteisuudellaan.

Naudanlihariisinuudelikeitto

Vietnamilaisen Naudanlihariisinuudelikeiton, Pho Bon, herkullisuuden salaisuus piilee pitkään haudutetussa maukkaassa liemessä, joka kaadetaan tuoreiden vihannesten ja lihaviipaleiden päälle.

thaimaalaisen possu-hapankaali

Inkivääri ja korianteri maustavat thaimaalaisen possu-hapankaalikeiton.

hirvi-fenkolikeitto

Hirvi-fenkolikeitto kannattaa tehdä edellisenä päivänä, sen maku vain paranee. Resepti on  Hakaniemen hallin Soppakeittiön Marc Aulénin käsialaa.

 

Lisää keittoreseptejä: Kotiliesi.fi – Lihakeitto ja muut klassikkosopat

Kuvat: Colourbox, Kari Hautala, Ari Heinonen, Jorma Marstio, Tommi Tuomi

Leena Kalliokoski

 

 

X