lihauutuudet
Vinkit

Lihatiskin uutuuksia: artesaanimakkaroita, nyhtökanaa ja pekonia maailmalta

Ruoka.fi:n toimitus maisteli lihatiskin uutuuksia ja poimi niistä suosikkinsa.
Teksti: Leena Kalliokoski

Maustettua nyhtökanaa

Atria bravuuri pulled salsa chickenNyhtöliha tuntuu edelleen seilaavan aallonharjalla katuruokabuumin myötä. Atrian syksyn uutuus  Bravuuri Pulled Salsa Chicken valmistetaan   suomalaisesta broilerin reisipaistista.  Nyhtökana sopii tortilloihin, hampurilaisiin, lämpimiin leipiin, pizzaan ja keittoon. Nyhtökana on helppo valmistaa, unohdat sen vain uuniin noin 150 asteen lämpöön reiluksi pariksi tunniksi. Nyhtökana myydään noin 800 gramman pakkauksessa.

Artesaanimakkaroita

HK Maakarit uutuusmakkaratOktoberfest on syksyn suosituin makkarajuhla. HK:n parahiksi festariaikaan markkinoille tuomissa syksyn uutuusmakkaroissa on makua ja lihaisuutta. Maakarit-artesaanimakkarat olutmakkara Angelan Frankfurtteri, tulisempi Helgan Hotfurtteri, perinteinen Claudian Currywursti ja lihaisa Elsan Valkosipuliwurst valmistetaan käsityönä suomalaisesta lihasta Vantaan Pakkalassa. Makkarat myydään neljän kappaleen 250 gramman  pakkauksessa.  Makkaroiden lihapitoisuus on 88 %.

Leikkeleiden uudet maut

Saarioinen Makusarjan leikkeleetPerinteisiin leikkeleisiin ei ole juurikaan lisätty mausteita pippuria lukuun ottamatta. Saarioinen toi nyt markkinoille Makusarjan, jonka leikkeleissä on rohkeasti makua.

Kaikki maut eivät välttämättä osu yksiin monenlaisten leivänpäällisten, kuten voimakkaiden juustojen kanssa, mutta sopivat hyvin voileivän päätähdeksi. Uutuusleikkeleet ovat Makubroiler chili-sitruuna, Makukalkkuna yrtti-ppelsiini ja Makukinkku chipotle-BBQ. Kaikki sarjan leikkeleet ovat kokolihatuotteita ja niillä on Sydänmerkki. Tuotteiden lihapitoisuus on 82-84 %.

Pekonia maailmalta

HK uutuuspekonitPekoni on jo pitkään ollut pop ja paljon muutakin kuin aamiaisherkku. Todelliselle pekonifanille ei riitä enää pekoni lautasella, vaan maailmalta löytyy muun muassa pekonideodoranttia, pekonihuulirasvaa ja pekonin kuosilla kuvitettuja tennareita.

Paahtoleipää pekonilla, kananmunalla ja pavuillaHK:n uutuspekonit Englannin pekoni ja Italian pekoni tuovat vaihtelua lihatiskeille. Englannin pekoni on hieman paksumpi kuin meillä perinteisesti myyty Amerikan pekoni. Englannin pekonissa on osa fileetä ja osa kylkeä.

HK:n Italian pekoni on tehty viljaporsaan kyljestä ja maustettu parmankinkkuaromilla. Tämä pancetta-tyyppinen pyöreä pekoni sopii pasta carbonaran valmistukseen tai vaikkapa hampurilaisten väliin. Uutuuspekonit on pakattu 150 gramman pakkauksiin ja ne on valmistettu suomalaisesta porsaanlihasta HK Scanin Puolan tehtaalla.

Kokeile: Paahtoleipää, pekonia ja papuja

Pekoni, paahtoleipä ja kanamuna

Katso myös: Näin valmistat pekonin hetkessä – ilman roiskeita

 

 

X