Vinkit

Lihatiskin uutuuksia: pork belly, pulled beef, lammasta ja broileria

Teksti:
Anna.fi

Pitkään kypsytettävät lihat ja uuniruoat sopivat hiihtoloman ja viikonlopun herkuiksi. Ne valmistuvat uunissa matalassa lämmössä sillä välin, kun ulkoillaan. Katsastimme lihatiskin alkukevään uutuudet ja kokosimme tähän niistä kiinnostavimmat valmistusohjeineen,  mukana on myös vinkkejä pääsiäispöytään.

 

pulled beef paketti ja valmis pulled beef

Atria Bravuuri Pulled beef on suomalaista, lisäaineetonta, merisuolalla maustettua nautaa. Pulled beef kypsennetään uunissa paistopakkauksessaan noin 4 – 5 tuntia. Paiston jälkeen ylikypsä lihan annetaan vetäytyä hetki, jonka jälkeen se revitään suikaleiksi. Paistoliemen voi hyödyntää sellaisenaan tai kermalla höystettynä kastikkeena. Samaan sarjaan kuuluu myös Pulled pork.

Pulled beef pakkauksessa on mukana kermakastikereseptin lisäksi Amerikan malliin BBQ-kastikkeen resepti, joka toimii hyvin naudan lihan kanssa.

Näin teet BBQ-kastikkeen:
Kaada pakkauksesta lihalientä kattilaan 1 dl. Lisää ketsuppia 1 dl ja cokista 4 dl. Keitä aineksia muutaman minuutin ajan kunnes liemi saostuu. Tarkista maku ja nauti. Tarjoa kastike kuumana tai jäähdytettynä lihan kanssa.

pork belly -ainekset ja valmis annos

HK:n uutuus Pork belly -ainekset on valmis paketti, jossa on mukana kaikki tarvittavat ainekset liha-aterian valmistukseen. Pakkauksessa on mukana pintamauste, jolla porsaankylki maustetaan ennen uunissa kypsentämistä.  Paiston jälkeen kylki viimeistellään karamellisella glaseerauskastikkeella. Pork belly -ainekset on pakattu noin 1,2 kg:n ämpäriin. Sen hinta on noin 12,90 € kpl.

Pääsiäispöytään broileria

Atrian uutuus, perhosfilee on jyväbroilerin merisuolattu broilerinfilee, joka on halkaistu ns. perhosmalliin, joten sen voi helposti täyttää. Kahden kappaleen 350 g rasiakoko soveltuu myös pienille talouksille. Valmistusmaa: Suomi

Kokeile vaikkapa vuohenjuustolla täytettyjä broilerinfileitä tai pinaattitäytteisiä broilerinfileitä.

broilerin perhosfilee pkt ja valmis annos

Kariniemen Kananpojan maustamattomista rintafileistä syntyy myös arki-ja juhlaruokaa.  Suomalaiset broilerin rintafileet myydään 550 gramman paketeissä. Rasia sisältää kolme rintafileetä ja sen hinta on  noin.7,65 €.

Kariniemen kananpoika pakkaus ja broilerinfilleen täyttäminen

Pääsiäisen pistaasitäytteinen broilerin rintafilee

4 kpl broilerin rintafileitä
125g tuorejuustoa
1kpl raastettu sitruunankuori
4rkl kuorittuja pistaaseja
1rkl tuoretta timjamia
suolaa
pippuria
voita
rypsiöljyä

Ota fileet lämpenemään pöydälle noin 30 minuuttia ennen valmistusta. Sekoita tuorejuuston joukkoon rouhittu pistaasi, timjami ja sitruunankuori. Laita seos pursotinpussiin. Tee rintafileisiin paksummasta päästä viilto, saat aikaiseksi kolon jonne täyte pursotetaan. Täytä rintafileet ja ripottele päälle suolaa. Laita kuumalle paistinpannulle nokare voita ja hiukan rypsiöljyä. Paista fileisiin kaunis väri molemmille puolille ja laita fileet paistinpannussa 150 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi. Ota fileet pois uunista ja nosta pannulta folion sisään vetäytymään noin 15 minuutiksi. (Resepti: HKScan)

Karitsan ulkofileetä pääsiäispöytään

HK tuo pääsiäispöytään Chosen by Farmers karitsanlihaa Uudesta-Seelannista. Vakuumipakkauksessa on 4 kpl  karitsan ulkofileitä, joiden pinnalta on poistettu ylimääräinen rasva. Tuotteen paino on noin 700 g. Hinta yli 30 €/kg.

karitsan filee

Yrttitäytteinen karitsan fileerulla

2 kpl karitsan ulkofileitä
1 pkt pekonia
3 rkl persiljaa hienonnettuna
2 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 siivua vaaleaa leipää
1 valkosipulinkynsi murskattuna
2 rkl sulatettua voita
suolaa
mustapippuria
tuorekelmua

Ota karitsan fileet lämpenemään noin 30 minuuttia ennen valmistusta. Tee persiljasta, timjamista, vaaleasta leivästä, valkosipulista ja voista tasaisen seos. Rullaa kelmua auki noin 30 cm verran, mutta älä katkaise. Levitä kelmun päälle vierekkäin pekonisiivuja noin 8kpl. Aseta toinen karitsan fileistä keskelle pekonisiivuja ja levitä tasainen kerros yrtti-leipäseosta fileen päälle. Aseta toinen filee päälle ja käännä pekonit kelmua apuna käyttäen fileiden ympärille. Rullaa kelmua ympärille noin 10 kierrosta, jolloin saat aikaan napakan rullan. Pyöritä päät tiukalle ja solmi ne esimerkiksi kelmusta tehdystä narusta. Työnnä paistimittarin piikki keskelle fileetä, ei täytteeseen. Kypsennä uunissa 80–90 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai paistilämpömittarin osoittaessa 58 astetta. Nosta lihat vetäytymään 15–20 minuutiksi. Poista rullat paketista ja paista niihin kaunis väri kuumalla paistinpannulla voin ja öljyn seoksessa. (Ohje: HKScan)

Kuvat: Valmistajat

Koonnut: Leena Kalliokoski

Katso myös:

Lammascarpaccio
Gratinoidut lammaspihvit
Pulled pork BBQ burger
Broileria vietnamilaiseen tapaan
Potkaa, etuselkää – haudutellaan hitaasti hyvää

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X