Ruoka

Litsi – karkeapintainen kuori kätkee maukkaan hedelmän

Litsi on parfyymiarominen, maukas hedelmä. Litsiä käytetään kiinassa muun muassa sokeriliemeen säilöttynä.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
iStockphoto

Litsi on rambutanin sukulainen.

Litsi on parfyymiarominen, maukas hedelmä. Litsiä käytetään kiinassa muun muassa sokeriliemeen säilöttynä.

Lystikkään näköinen litsi maistuu mehukkaalta ja raikkaalta. Maku tuo mieleen rapsakan rypäleen.

Litsi muistuttaa ulkonäöltään mansikkaa, ja se on kutakuinkin samankokoinen. Kuori on kuitenkin kova, ohut ja rusehtavanpunainen. Kuoren sisällä piilee vaalea läpikuultava, hyvin mehukas hedelmämalto ja suuri kivi. Hedelmän maku on happaman raikas.

Litsi kuin karkkia

Litsin käsittely on erikoisesta ulkonäöstä huolimatta helppoa. Hedelmät kuoritaan ja kivet poistetaan. Ne voidaan popsia sellaisenaan makeisten tapaan, tai sekoittaa erilaisten salaattien joukkoon. Litsit sopivat myös erinomaisesti itämaisiin ruokiin, juomiin tai booleihin. Koristele litseillä esimerkiksi margarita-drinkki.

Litsi koristaa juomat
Litsi koristaa juomat ja tuo niihin aromaattisen herkän maun. © iStockphoto

Lähde: Kotimaiset Kasvikset/Kasvitieto

Artikkelia on muokattu 19.2.2024

Lue myös: Etelän hedelmät keventävät ateriaa

Lue myös Kotiliesi.fi: Onko feijoa tuttu hevi-osastolta? Halkaise ja lusikoi mehukas hedelmä sellaisenaan suuhun

X