Lystikkään näköinen litsi maistuu mehukkaalta ja raikkaalta. Maku tuo mieleen rapsakan rypäleen.

Litsi

Litsi muistuttaa ulkonäöltään mansikkaa, ja se on kutakuinkin samankokoinen. Sen kuori on kova, ohut ja rusehtavanpunainen. Kuoren sisällä on vaalea läpikuultava, hyvin mehukas hedelmämalto ja suuri kivi. Hedelmän maku on happaman raikas.

Litsi on kuin makeinen

Litsin käsittely on erikoisesta ulkonäöstä huolimatta helppoa. Hedelmät kuoritaan ja kivet poistetaan. Ne voidaan popsia sellaisenaan makeisten tapaan, tai sekoittaa erilaisten salaattien joukkoon. Litsit sopivat myös erinomaisesti itämaisiin ruokiin, juomiin tai booleihin.

Litsit säilytetään viileässä, jääkaapin vihanneslokerossa. Pidä litsit muovipussissa, sillä muuten ne kuivuvat nopeasti.

Litsi on alun perin kotoisin Etelä-Kiinasta. Litsiä on saatavana myös säilykkeenä. Purkkiin on säilötty vain syötävä hedelmäliha.

Lähde: Kotimaiset Kasvikset/Kasvitieto

Teksti: Leena Kalliokoski

X