Lohisalaatti ja juuressipsit
Runsas juuressipseillä täydennetty lohisalaatti sopii hyvin jouluaterian alkuruoaksi tai jouluiseksi lounaaksi. Kylmäsavulohen sijaan voi salaattiin käyttää myös graavilohta. Tarjoa salaatin kanssa paahdettua saaristolaisleipää tai vaaleaa joululimppua.
Ainekset
Lohisalaatti
- 300 g kylmäsavulohta
- 1 pussi salaattisekoitusta (punasikuria, jääsalaattia, pinaattia)
- 5 retiisiä
- 1 pieni punasipuli
- 100 g piparjuurituorejuustoa
- 1 rkl tilkka kermaa tai maitoa
Juuressipsit
- 2–3 keltajuurta
- noin 4 dl oliiviöljyä
- 1/4 tl sormisuolaa
Piparjuurikastike
- 1 tl dijoninsinappia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl fariinisokeria
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 2 tl raastettua piparjuurta
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1-2 rkl silputtua tilliä
Valmistusohje
Lohisalaatti ja juuressipsit valmistuvat helposti näin:
1. Tee ensin juuressipsit. Kuori keltajuuret ja leikkaa ne lehdenohuiksi viipaleiksi. Mandoliini on tähän paras apuväline. Kuumenna öljy pienessä paksupohjaisessa kattilassa. Kypsennä sipsit neljässä erässä paahteisen värisiksi ja rapeiksi. Anna valua talouspaperin päällä.
2. Sekoita salaattikastike. Leikkaa lohiviipaleet suikaleiksi. Viipaloi retiisit ja punasipuli. Sekoita kasvikset keskenään ja kääntele sekaan salaattikastiketta. Pane päälle lohisuikaleet ja sipsit.
3. Notkista juusto kermalla tai maidolla ja lisää juusto nokareina salaatin päälle. Tarjoa lohisalaatti ja juuressipsit aterian alkuruokana tai kevyenä lounaana.
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään savulohisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous