Mitä tänään ruoaksi? 22.12.2016

Lohisalaatti ja juuressipsit on juhlapöydän maukas alkupala

Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko
Kalapöytä on jouluaterian kohokohta, mutta pöydän ei välttämättä tarvitse notkua kalaruoista. Viettelevä lohisalaatti toimii juhlapöydän näyttävänä alkupalana.

lohisalaatti ja juuressipsit

Lohisalaatti ja juuressipsit toimii paitsi jouluaterian alkupalana, myös kevyenä joululounaana ja se sopii tarjottavaksi myös juhlapyhien ulkopuolella tai vaikka fiininä herkkuna uuden vuoden juhlissa.

Salaatti kootaan retiiseistä, punasipulista ja kylmäsavulohesta sekä keltajuuresta valmistetuista juuressipseistä. Simppelin salaatin juju piilee mehevissä piparjuurituorejuustonokareissa ja maukkaassa piparjuurikastikkeessa, jotka pelaavat täydellisesti yhteen suolaisen kalan kanssa. Tarjoa lisänä paahdettua saaristolaisleipää tai makeaa joululimppua.

Lisää kalaherkkuja joulupöytään:

siikasalaatti ja hernekastiketta

Siikasalaatti ja hernekastiketta

lohikaarot_-ja_siiderikastike

Omenalla täytetyt lohikääröt ja lämmin siiderikastike

Lohipastrami

Lohipastrami ja tilli-ruohosipulikastike

Kotiliesi.fi: Pienet lohileivät

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi