Vinkit 21.6.2017

Maailman paras hampurilainen lisukkeineen – grillaa mehevät pihvit

Hampurilainen on usein pullollaan erilaisia täytteitä ja makuja. Kaivoimme esiin parhaan klassikkoburgerin ainekset. Poimi tästä vinkit mehevän hampurilaisen tekoon.

Kesän herkullisin hampurilainen on grillattu. Hyvä maku syntyy maltilla. Sämpylöiden väliin ei kannata tunkea ainesten sekamelskaa, vaan valita täytteet huolella, jotta maut tukevat toisiaan. Hampurilaisesta ei kannata tehdä liian paksua. Sen pitää mahtua helposti käsien väliin ja suuhun. Klassikkoburgerin kaava on melko yksinkertainen: pehmeä sämpylä, mehevä pihvi ja hyvät soosit.

Resepti: Hampurilaiset grillissä

Panosta hampurilaispihviin

Täydellisen hampurilaisen juju piilee pihvissä. Jos tavoittelet huipputulosta, tee pihvi itse. Valitse pihviä varten noin 17 % rasvaa sisältävää naudanjauhelihaa. Rasvattomasta jauhelihasta syntyy helposti kuiva pihvi.

Kun käytät laadukasta naudan tai lampaanjauhelihaa, voit jättää pihvin sisältä lähes mediumiksi. Porsaan- tai broilerinjauheliha on syytä kuitenkin paistaa kokonaan kypsäksi.

Riittävän paksut pihvit säilyttävät mehevyytensä grillissä. Mausta pihvit vastarouhitulla mustapippurilla ja suolalla. Jos kaipaat pihveihin savun makua, sipaise niihin savunmakuista barbeque-kastiketta tai mausta pihvit savupaprikalla.

Kypsennä pihvit hyvässä lämmössä grillissä tai kuumalla valurautapannulla. Grillaa pihvit molemmilta puolilta. Jos haluat hampurilaisen väliin juuston, cheddar-juusto on yksi parhaista vaihtoehdoista. Aseta  juustosiivu grillauksen loppuvaiheessa jauhelihapihvin päälle.  Odota sen verran, että juusto ehtii sulaa. Ota valmis pihvi pois grillistä ja anna vetäytyä hetken.

Grillatut hampurilaiset

Rehti hampurilaissämpylä on paras

Viitseliäs leipoo sämpylät itse, mutta valmiitkaan vaihtoehdot eivät ole huonoja. On makuasia, millaisen sämpylän hampurilaiseen haluaa. Pehmeä vehnäsämpylä on helppo syödä, koska sämpylän voi puristaa litteämmäksi ja helpommin haukattavaksi. Lisäksi pehmeä sämpylä imee mukavasti hampurilaissoosien maut ja maustuu näin kätevästi.

Hyvässä hampurilaissämpylässä on pehmeyden lisäksi sitkas rakenne.

Resepti: Briossisämpylät hampurilaisiin

Soosilla viimeinen silaus

Hampurilaisen kastikkeina toimivat hyvin sinappi ja ketsuppi. Jos kaipaat ketsuppiin potkua, osta chiliketsuppia tai valmista ketsuppi itse tällä Mukana Maku -blogin kotitekoisen ketsupin reseptillä ja mausta mieleiseksesi.

Mikäli kaipaat lisää tulisuutta hampurilaiseen, mausta valmis tai itse tehty majoneesi valkosipulilla, tilkalla vahvaa chipotle- tai sriracha-kastiketta, suolalla ja mustapippurilla.

Eksotiikaa ja vaihtelua kaipaava grillaa hampurilaiset korealaisittain.  Niissä on aineksia runsaasti, mutta kaikki maut täydentävät toisiaan.

Resepti: Hampurilaiset korealaisittain

Mitä muuta hampurilaisaterialle

Coleslaw

Vegehampurilainen ja muita burgerireseptejä:

Vihreät burgerit ja paahdettua palsternakkaa

Kallvikin kalahampurilaiset

Pulled pork BBQ burger

Lastenjuhlien pienet kanahampurilaiset

Kotiliesi.fi: Himahella-blogin ramenburger New Yorkin tapaan

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi