Vinkit

Maidoton x 6 – maitohyllyn uudet haastajat

Teksti: Anna.fi

Maitohyllystä löytyy yhä useampia haastajia maitovalmisteille. Tarjolla on pähkinöistä, manteleista, soijasta ja kasviksista valmistettuja juomia, jogurtteja ja smoothieita. Poimimme tähän viisi kiinnostavaa uutuutta ja niihin liittyviä reseptejä kokeiltaviksi.

kookossmoothie

Alpron limettijogurtti ja Soygurt MustikkaAlpron Pehmeän Täyteläinen -sarjan uutuus on raikas Sitruuna-limetti. Uutuustuote on täysin kasvipohjainen ja sopii maidottoman ruokavalion noudattajille. Entuudestaan jogurttihapatettujen tuotteiden sarjaan kuuluu neljä makua: maustamaton, vanilja, mustikka sekä mansikka-raparperi. Pehmeän Täyteläiset on pakattu 750 gramman pakkauksiin.

Nordicin uuutuus on soijapohjainen Soygurt Mustikka. Se on raikas, jogurtin tapaan käytettävä aamu- ja välipala, joka sopii maidottomana myös erikoisruokavaliota noudattaville. Soygurt mustikka sisältää myös proteiinia sekä kalsiumia. Soygurt mustikka on pakattu 0,75 l tölkkiin.

Go Greenin uutuudet ovat  Mantelijuoma ja Hasselpähkinä-riisijuoma. Kummatkin juomat ovat maidottomia, laktoosittomia ja gluteenittomia. Juomat on pakattu litran pakkauksiin ja ne säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä ja avattuina jääkaapissa neljä vuorokautta. Go Greenin juomat valmistetaan Saksassa.

GoGreen juomat, mantelijuoma, hasselpähkinä-riisijuomatGo Greenin Hasselpähkinä-riisijuoma sisältää hasselpähkinää neljä prosenttia. Riisi tekee juomasta makean makuisen. Hasselpähkinä-riisijuoman voi nauttia kylmänä sellaisenaan, murojen tai myslin kanssa. Hasselpähinä-riisijuomasta voi myös valmistaa ananassmoothien, kun korvaat reseptissä mainitun jogurtin hasselpähkinä-riisijuomalla.  Pähkinäisen jälkiruoan saat, kun lämmität hasselpähkinä-riisijuomaa ja sekoitat siihen vaahtokarkkeja.

Mantelijuoman maku on mantelinen, muttei paahdetun mantelin makuinen. Mantelijuomaa voi nauttia kylmänä sellaisenaan, murojen, myslin tai puuron kanssa. Sitä voi käyttää myös chai-latten ja smoothien valmistukseen tai nauttia kahvin, kaakaon kanssa.

Trendikäs kookos on löytänyt tiensä myös suomalaisiin keittiöihin. Aasian rannikolta kotoisin oleva kookospähkinä on monipuolinen raaka-aine: sen maku istuu niin makeisiin jälkiruokiin kuin mausteisiin curryihin, keittoihin ja kastikkeisiin.

Alpron uutuus, Kookos-riisijuoma, sopii janojuomaksi tai aamiaispöytään, koska sen maku ei ole liian makea. Kookos-riisijuomaan on lisätty D-sekä B12-vitamiinia, muttei sokeria. Lasillisessa kookos-riisijuomaa on 40 kilokaloria.

Suomalaisen Robertsin uutuus Berry Smoothie on kasviperäinen smoothie-juoma, jonka makeus on peräisin marjoista ja hedelmistä.

Roberts_berry_smoothie

Roberts Berry Smoothieta on saatavilla kolme makuvaihtoehtoa: mustikka, tyrni-aprikoosi ja puolukka-karpalo-rypäle. Marjat jauhetaan smoothieihin kokonaisena ja näin juomassa on mukana vitamiinipitoinen kuori ja hyviä öljyjä sisältävät siemenet.

Berry Smoothiet ovat maidottomia, gluteenittomia ja täysin kasviperäisiä. Juomat on pakattu 200 gramman purkkeihin ja ne säilyvät huoneenlämmössä.

Kuvat: Colourbox.com, valmistajat

Koonnut: Leena Kalliokoski

 

 

 

 

 

X