Vinkit

Makea mansikka muuntuu moneksi – poimi herkkureseptit!

Teksti: Anna.fi

Sellaisenaan, salaateissa, lämpimänä pizzassa tai vokissa, jäisenä jäädykkeessä, juuston kaverina leivällä, valkosuklaan kanssa hyytelönä, maustajana kastikkeessa – mansikasta on moneksi.  Kokeile herkullisia reseptejä ja ihastu!

mansikat

Mansikoita italialaisittain

Mansikan ja vuohenjuuston ydistelmä toimii. Tähän mansikka-vuohenjuustopizzaan käytetään valmiita pizzapohjia, mutta viitseliäs leipoo pizzapohjan itse.

Ensimmäiseksi ei tulisi mieleen yhdistää mansikkaa kesäkurpitsan ja pastan kanssa. Mutta mansikan hapokkuus ja mehukkuus  tuo mansikka-kesäkurpitsapastaan kivan vivahteen ja vaihtelua.

Teresa Välimäen raikas mansikkagranita ja mansikkacarpaccio sopii kesäisen aterian päätteeksi. Uljaasta nimestään huolimatta tämä jälkiruoka on helppo valmistaa.

Tämä resepti on mainio tapa käyttää hyödyksi hieman kuivahtaneet pullat. Kuten perintenen bruschetta, mansikka-korvapuustibruschetta on simppeli, mutta herkullinen.

Mansikoita jälkiruokiin

Herkuttele makoisilla ja mehukkailla kotimaisilla mansikoilla sellaisenaan tai tee niistä suussasulavia jälkiruokia ja leivonnaisia.

Mausta mansikkaa yrteillä. Uutta särmää tuttuihin mansikka-annoksiin antavat esimerkiksi basilika, sitruunamelissa ja rosmariini. Sitruuna­granitan kera tarjottavat minttusokerilla maustetut mansikat viilentävät mukavasti kuuman kesäpäivän päätteeksi.

Kuumaa rosmariinilla maustettua mansikkavokkia ja kylmää jäätelöä, ihanaa!

Yllätä mökkivieraasi jäisellä ”mansikkakohokkaalla”. Helppotekoinen jälkiruoka kannattaa valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä.

Valkosuklaa-mansikkahyytelö on näyttävä jälkiruoka. Kookoksen, valkosuklaan ja mansikan triossa on taikaa.

Mansikoita kastikkeeseen

Mansikkakastike kruunaa raikkaan limettihyytelön. Tästä reseptistä tulee joko 4 suurta tai 8 pientä annosta.

Raparperivaahto valmistetaan itse tehdystä raparperihillosta ja tarjoillaan mansikkakastikkeen kanssa. 

 

Mansikoita salaattiin

Kun mansikka-aika on parhaimmillaan, mansikalla voi maustaa salaatinkin. Kokeile herkullista ja terveellistä mansikka-pinaattisalaattia.

Mansikka-halloumisalaatti koristellaan syötävillä kukilla. Salaatin kastike tehdään öljystä, hunajasta ja balsamiviinietikasta.

Mansikoita leivälle

Sinihomejuusto, mansikat ja hunaja muodostavat hurmaavan makunautinnon. Nauti sinihomejuusto-mansikkaleivistä vaikkapa piknikillä laiturinnokassa.

Mascarpone-juustolla ja mansikoilla täytetyt skonssit maistuvat kesäisenä iltana tai kello viiden teellä.

Mansikan kaverit

Klassiset makuparit: suklaa, raparperi, vanilja, sitruuna, tumma balsamico, kuohuviini
Pehmeät juustot: vuohenjuusto, sinihomejuusto, brie, feta, halloumi, mascarpone
Yrtit: baisilika, rosmariini, situunamelissa, minttu
Salaatissa: rucola, pinaatti, pinjansiemenet ja pehmeä juusto

Lisää upeita mansikkareseptejä:

Juustokakku hurmaa aina, tässä mansikka-juustokakun resepti
Kesän ihanimmat mansikkakakut – klassikot ja uudet versiot
Mansikkatuutit sopivat jälkiruoaksi tai kahvin kanssa nautittaviksi.
Itse tehty mansikka-raparperismoothie on loistava välipala.

Kuvat: Kuvapalvelu/Otavamedia

Koonnut: Leena Kalliokoski

 

X