jouluribsit
Mitä tänään ruoaksi?

Makean mausteiset jouluribsit – talven lohturuokaa parhaimmillaan

Ribsit ovat hyvä idea myös talvella! Näissä ribseissä on herkullisen tahmea ja mausteinen pinta, joka maistuu mukavasti joululta.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Taina Salovaara Kuvat: Jorma Maristo
jouluribsit

Ribsien valmistaminen ei vaadi kuumaa kesäpäivää ja vielä kuumempaa pallogrilliä. Rennosti sormin syötävät ribsit ovat mainiota seurusteluruokaa ja mitä parhainta talven lohturuokaa.

Hieman vaivannäköähän ribsien valmistaminen vaatii, mutta lopputulos on sen arvoinen. Paloiteltuja kylkirivejä keitetään ensin lihaliemessä ja kypsennetään sitten uunissa välillä käännelleen ja pintaa mausteisella liemellä voidellen, kunnes liha on kauniin ruskeaa ja irtoaa vaivatta luista.

Jouluribsien kaverina maistuvat esimerkiksi voissa paistetut omenalohkot tai herkulliset bataattiranskalaiset.

Lisää mehevän mausteisia possuruokia:

uuniribsit

Uuniribsit

makea possunkyljysrivi

Makea porsaankyljysrivi

inkivääripossu

Inkivääripossu

Kotiliesi.fi: Espresso rub-possua

X