mehevä munakoisovuoka eli melanzane alla parmigiana
Mitä tänään ruoaksi?

Munakoisovuokaa tehdessä ei juustoa säästellä

Munakoisovuoka on kaikessa yksinkertaisuudessaan herkullinen ja nerokas ruoka, jota kelpaa tarjota niin arkena kuin juhlanakin.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi
mehevä munakoisovuoka eli melanzane alla parmigiana

Pehmeäksi paahtuneen munakoison, tomaattikastikkeen sekä mozzarellan ja tuoreen basilikan suloinen liitto on kerrassaan vastustamaton. Huokoinen munakoiso imee maukkaasta kastikkeesta runsaasti makua ja mehevä lopputulos saa pöytäseurueen huokailemaan ihastuksesta.

Munakoisovuoka vaatii hieman aikaa ja kärsivällisyyttä. Kun ruokaa malttaa hauduttaa uunissa riittävän pitkään, lopputulos on entistä mehevämpi ja maukkaampi. Parhaimmillaan munakoisovuoka on seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä. Koska ruoka katoaa hetkessä lautasilta, kerralla kannattaa tehdä suurempikin annos, jotta sitä riittää herkutteluun myös seuraavaksi päiväksi.

Mehevät munakoisovuoat:

munakoisopaistos

Munakoisopaistos

munakoisolasagne

Munakoisolasagne – myös keliaakikolle

moussaka

Musaka

Kotiliesi.fi: Taivaallinen pesto-munakoisovuoka

X