mustaherukka-hirssituorepuuro
Mitä tänään ruoaksi?

Mustaherukka-hirssituorepuuro on herkkusuun valinta

Tuorepuuro tuo mukavaa vaihtelua, kun perinteinen kaurapuuro kyllästyttää.
Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Katri Schröder Kuvat: Ari Heinonen
mustaherukka-hirssituorepuuro

Parhaaseen marja-aikaan tuoreilla marjoilla höystetyt raikkaat tuorepuurot ovat nappivalinta niin aamu-, väli- kuin iltapalaksikin. Herkkusuu pyöräyttää kookoksella höystetyn mustaherukka-hirssituorepuuron, joka sopii myös gluteenittomaan ja maidottomaan ruokavalioon.

Mustaherukka-hirssituorepuuron valmistuksessa maltti on valttia, sillä huolella huuhdeltuja suurimoita liotetaan runsaassa vedessä muutama tunti, minkä jälkeen suurimot huuhdellaan vielä kertaalleen ja surautetaan sitten tehosekoittimessa muiden ainesten kera sileäksi puuroksi. Kermaisen pehmeä koostumus syntyy cashewpähkinöistä ja makeutta tuovat tuoreet taatelit, jotka kesyttävät mustaherukoiden aavistuksen kirpsakan maun.

Raikkaat tuorepuurot valmistat myös näillä ohjeilla:

mantelinen tuorepuuro

Mantelinen tuorepuuro

tattarituorepuuro

Tattarituorepuurolla käynnistyy päivä

marja-hedelmätuorepuuro

Marja-hedelmätuorepuuro

Kotiliesi.fi: Mustaherukkatuorepuuro

X