Mitä tänään ruoaksi?

Mustikka-banaanipehmistä lusikoidaan hyvällä omalla tunnolla

Olipa sitten helle tai kaatosade, kesä on mainio syy syödä jäätelöä.
22.7.2016 Teksti: Hanna Kuusisalo + resepti: Taina Salovaara Kuvat: Jonne Räsänen

banaanijäätelö mustikalla

Ihan jokapäiväiseksi herkuksi perinteisestä, tuhdista jäätelöstä ei kuitenkaan ole, siksi toisinaan kannattaa turvautua pieneen huijaukseen.

Mustikka-banaanipehmis on huijaus, joka menee täydestä! Unelmapehmeä ja täyteläinen ”jäätelö” ei sisällä kermaa eikä sen valmistamiseenkaan tarvita jäätelökonetta. Kesäinen ja kevyt banaanijäätelö syntyy mustikoista ja pakastetuista banaaneista sekä turkkilaisesta jogurtista. Ainekset surautetaan tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella unelmapehmeäksi soseeksi, joka koostumukseltaan tuo erehdyttävästi mieleen jäätelön. Kiistatta paras tulos syntyy kypsistä, reilusti ruskeapilkullisista banaaneista. Ne ovat makeimmillaan, eikä sokeriakaan siksi tarvitse lisätä kuin ripaus.

Mustikka-banaanipehmistä voi lusikoida hyvällä omalla tunnolla vaikka aamupalaksi. Ripottelemalla pinnalle keksimuruja tuloksena onkin jo kesän raikkain jälkiruoka. Herkku on syytä lusikoida kerralla parempiin suihin, sillä se ei kestä uudelleen pakastamista.

Terveelliset jäätelöherkut valmistat myös näillä ohjeilla:

mustikkajäätelö

Mustikkajäätelö

pikajäätelö pakastemarjoista

Pikajäätelö pakastemarjoista

pähkinäinen banaanijäätelö

Pähkinäinen banaanijäätelö

Kotiliesi.fi: Pika suklaa-banaanijäätelö